vrijdag 11 februari 2011

Zo veel te vertellen

Bijna een week is er alweer voorbij. Het is ook zo druk :-) Voorbereiden en vandaag al staan op de beurs in Vijfhuizen. En intussen ook even een creatieve uitspatting gehad, en tsja, de naaimachine is nog steeds niet rechtstreeks verbonden met het blog, dus jullie moesten even wachten op verslag :-)


Eerst heb ik de vierkantjes die ik vorige keer liet zien verwerkt tot een quiltje, hier hangt ie klaar om gequilt te worden (dat is nog niet gebeurd, maar voorkant genaaid achterkant genaaid en gesandwicht, dus het is heus opgeschoten). Ik laat hem nog even niet in z'n geheel zien, flauw hè. Hij hangt nu even mooi te wezen in de stand in Vijfhuizen, kom hem daar maar bekijken! Het is het waard om te komen! (Echt niet alleen maar vanwege dit quiltje) Het is een mooie nieuwe ruime hal met veel daglicht. Het lijkt wel een gigantische kas, maar geen broeikas de temperatuur is goed gereguleerd. De tentoonstelling en de winkelstands zijn zeer ruim opgezet en er is heel veel te zien! Ik heb helemaal geen klagen, want ik heb vanuit mijn stand uitzicht op de quilts van Supergoof, dus ik geniet!

Dan had ik gisteravond, de avond voor de eerste dag van de beurs (een avond die ik graag in alle rust doorbreng) een onstopbare behoefte om hiermee aan de gang te gaan:

Het idee zat al een tijd lang in mijn hoofd en was langzaam aan het gaar stoven en nu kwam het er ineens uit. (>> fast forward, ik kan je alvast vertellen dat het topje  dezelfde avond nog tot sandwich werd geregen!)

Ik naaide eerst een handje van die snippers op zo'n strook. Dit is het mooie grove katoen, het lijkt wel linnen maar het is 100% katoen, dat Country Cotton (CC) heet. 


Openstrijken (misschien is het achteraf gezien beter om de naadjes achter de strook te persen):


Los snijden, dit deed ik in de richting van/evenwijdig aan het gekleurde snippertje:


Deze stukjes weer op een strook naaien:

En de blokjes 'log cabin-style' naaien (dus steeds een kwartslag draaien en aan die zijde een strook toevoegen) tot aan alle kanten een strook is toegevoegd. (dit hóeft natuurlijk niet, maar zo deed ik het)

Toen heb ik op een flanellen lap een indeling gemaakt:


Ja, maar die gaten dan? Tsja, jee, dat kan ik niet zo goed uitleggen, maar door de blokjes zo hier en daar bij te snijden en er zo nu en dan een strookje CC tussen te voegen, ging het geheel in elkaar. Soms met een Y naad, of een haakse hoek, en op één puntje zelfs wat steekjes met de hand om de boel bij elkaar te houden.

Hier zit de L-vorm rechtsonder al helemaal aan elkaar, het midden werd een moeilijk hoekje, maar door wat hoekjes af te snijden een strookje tussen te voegen (en een beetje prutsen), kwam het toch helemaal in elkaar:


Kijk, en hij is al gesandwicht ook. Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk dat ik hem niet vierkant of rechthoekig snijd. Ik denk dat ik de vorm gewoon laat zoals hij nu is. Dat wordt nog spannend met het biesje straks, maar ook daar kom ik wel uit :-)

Ook dit lapje heb ik natuurlijk mee naar Vijfhuizen, en ik zet er zo stilletjes aan al wat quiltsteekjes in (met perlégaren natuurlijk!)

Is het niet een schatje?
(niet verder vertellen hoor, maar het is mijn eerste Fasset-quiltje :-) Ik vond het nou eens leuk om die overwegend grote prints in ministukjes te verwerken)

Zie ik jullie morgen of overmorgen nog in Vijfhuizen?

Groetjes,


Merel

5 opmerkingen:

Judith zei

Tot morgen

Marion zei

Die zijn allebei leuk! Niet voor de hand liggend, om Kaffe Fassett stofjes met die grove country cotton te combineren, maar het resultaat is echt gaaf! Morgen zie ik 't (en jou) in 't echt, tot dan!

katrien zei

Hé jij zit ook niet stil hé.
Druk met vanalles en nog wat.
Succes op de beurs.

conny's quilts zei

Wat een leuke techniek, duidelijk uitgelegd! Dank je wel. Het is een leuk quiltje geworden.

Shirley zei

Ha lekker scrappy en crazy, leuk geworden, net als je showquilt van de beurs.