donderdag 15 maart 2012

Over ons buurtje, deel 3

Ondanks de nodige tegenslagen bij het bouw- en ontwerpteam ( de computer liep vast! En zit helaas nog steeds vast) ligt er nu toch een voorlopig ontwerp grondplan.De lantarenpaal en de auto zijn dus voorlopig even niet in het straatbeeld opgenomen, maar er is nog hoop dat we er ooit nog bij komen ;-)

Dat wil niet zeggen dat jullie je eigen dorpje precies zo moeten indelen natuurlijk, en misschien komen er op dit plan ook nog wel wijzigingen, maar voorlopig is er dus nu een ontwerpplan.Daarom hebben we voor deze maand de diverse wegen (zoals daar zijn een gewoon stukje weg,  een stuk zebrapad, een hoekje om en een t-splitsing) voor jullie uitgewerkt en omdat een dorpje nu eenmaal vaak rond een kerkje wordt gebouwd, is daar ook het ontwerp voor de kerk geplaatst.

Ook deze blokjes zijn weer voor ons in stof uitgevoerd door Riet! Ze borduurde een klok op de kerktoren en vond een prachtig stofje om de kerkramen mee te maken. Zo worden het echte glas-in-lood ramen. Bedankt Riet!De oplettende kijker heeft natuurlijk gezien dat het zebrapad van Riet wat breder is dan die van de tekening. Helaas zag ik op het uitgevoerde blokje van Riet pas dat ik de witte strepen op dat stukje weg toch nog precies verkeerd om had gedaan, dat is ondertussen op het patroon verbeterd, nu lopen de strepen mooi in hetzelfde ritme door over de verschillende blokjes heen.

... en dat strookje gras bij de t-splitsing moet er gewoon nog even aange(z)naaid worden, kniesoor die daarop let :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Marina Fluit zei

Ziet er leuk uit Merel!
Groetjes uit den Dolder,
Marina Fluit.

Charlotte zei

Hier nog een oplettende kijker ;-) bij de t-splitsing hoort de laatste horizontale streep er niet bij, En de bochten zijn vaak rond. Maar waar bemoei ik mij mee, jullie zijn de profs, ik niet.
Kan Daphne hem zo als speelkleed gebruiken? Met haar ROZE barbieauto! LOL.

Yvonne aka sommeke zei

Bedankt Riet en Merel!