woensdag 3 maart 2010

Een stapje verder


Een hele vreemde manier van tapijt leggen?
of toch iets anders gedaan?...

Ah, daar zien we al iets meer...

Tada, weer een sandwich gemaakt. (De detectives onder jullie hadden natuurlijk allang in een hoekje op de eerste foto de zak van Hobbs Tuscany zien liggen)

Ik sandwich bijna altijd met spraylijm, en omdat ik best vaak iets te sandwichen heb en het meestal wat (relatief) kleinere werkjes zijn, gebruik ik grote lappen (zonverbleekte lappen, van een groot Zweeds warenhuis, LOL ) om de vloer en omgeving tegen overspray te beschermen. Ik vouw de lappen na gebruik zorgvuldig dicht zodat de lijm alleen aan de binnenkant zit, zo voorkom ik dat de lappen aan beide kanten kleverig worden. Bij het volgende gebruik kan je de lap dan weer open 'scheuren' en kleeft hij niet meer. Eens in de zoveel tijd gaan ze mee de was in. Anders blijf ik in de weer met oude kranten die steeds verschuiven en wegwapperen enzo...

Naast het handquilten van de hartjes kan ik dus nu ook weer lekker aan de gang op de machine, want deze ga ik machinaal quilten. Nu nog bedenken wat...
Overigens heb ik ook de sandwich van het handquiltprojectje Roos in the corner(klik) met de spraylijm gedaan en het bevalt mij prima, ik heb geen last van stroefheid of een naald die kleverig wordt ofzo. Ik probeer wel altijd heel licht te sprayen (dan gaat de bus ook langer mee). Het grote voordeel van spraylijm is dat de top en de achterkant over het gehele oppervlak vast zitten, er kunnen dus geen bulten of blazen meer ontstaan. Daarnaast heb je dus geen last van in de weg zittende rijgdraden/veiligheidsspelden of rijgdraden/veiligheidsspelden die ergens achter blijven hangen. Om nog maar te zwijgen van de tijd die ik niet op mijn knieën hoef te kruipen om de hele boel te rijgen :-)


Daarnaast heb ik op een nieuwe manier brood gebakken, met voorbereid deeg (er staat nu nog een grote bak met deeg in de koelkast, die ik zo'n 2 weken kan bewaren, de vraag is of ik zo lang kan wachten met opmaken, LOL). En ik moet zeggen : het bevalt prima, dit deeg hoeft niet gekneed, slechts gemengd en dan de koelkast in. Door een grote hoeveelheid tegelijk te mengen heb ik voorraad voor meerdere broden (ik maak kleintjes hè, voor mij alleen) en hoef ik alleen nog maar een homp deeg te nemen, een brood te vormen, het te laten rusten en dan de oven in. Maar het belangrijkste is natuurlijk: het is erg LEKKER!
Deze techniek komt uit een Amerikaans broodbakboek, uhm, iets met Artisan bread, google het maar even (let op er zijn twee boeken van; de ene 'gewoon' Artisan... en de andere Healty Artisan...), je kunt bij bol of amazon een stukje erin bladeren en daarin staan de voordelen van deze techniek beschreven.

Er gaat niets boven ovenvers knapperig brood met als prettig extraatje de geur van versgebakken brood in huis!


Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

7 opmerkingen:

Je lief zei

Dat brood ziet er wel onwaarschijnlijk lekker uit....

Yvonne aka sommeke zei

Succes met het quiltwerk!
En njammie, dat brood ziet er inderdaad erg lekker uit!

inge zei

veel quiltplezier!

Rietje zei

Merel het brood ziet er heerlijk uit, maar bij bol zijn er verchillende boeken heb je misschien het ISBN nummer

Groetjes

Birdblocks zei

Hoi Rietje,

Dit is het eerste boek, waarin het basis recept voor wit brood (en nog mega veel variaties enzo):
http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/artisan-bread-in-five-minutes-a-day/1001004005645391/index.html

In dit boek staat een basisrecept voor bruin of volkoren brood (en nog mega veel variaties enzo):
http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/healthy-artisan-bread-in-five-minutes-a-day/1001004007103943/index.html

Als je ze op Amazon opzoekt kan je ook de eerste paar bladzijdes (oa de index) inzien.

veel bakplezier,

Merel

Birdblocks zei

ah de linkjes doen het niet, maar even kopiëren en plakken dan maar....

Rietje zei

Het is gelukt kon het toch bij bol bestellen
dank je wel