woensdag 3 november 2010

Dressboy

MMM, zou ie lekker gespierd zijn? Vroeg ik me af toen ik voor het eerst het woord dressboy hoorde, maar nee, het valt alweer tegen, hij is van hout, en eigenlijk een beetje iel :-)

Ik heb afgelopen weekend een dressboy gekocht. Leuk dingetje en weet je wat nou zo grappig is, hij staat op de zelfde plek als waar ik altijd al mijn kleding neergooide als ik het uittrok, maar nu staat het ineens wel netjes :-)
Er heeft een keukenstoel gestaan in dat hoekje, die dienst deed als dressboy, en later (toen ik de keukenstoel elders nodig had) stond er een quiltring op voet, die werd helaas ook als kledingrek gebruikt en niet voor het quilten (ik probeer mijn leven te beteren, ik heb hem naar de woonkamer verplaatst!). En nu staat er dus een voor het doel gemaakt geval, en het staat ineens netjes, vreemd hè!

Ik moet jullie nog wel even dit laten zien, de montage-instructies:

Lachen hè! Ze hebben 3 plaatjes nodig en een hele pagina A4 om te vertellen dat je 'm open moet vouwen! HAHA, iets te veel naar de boekjes van IKEA gekeken? (inderdaad, ik heb ook eens een keer iets níet bij IKEA gekocht) Ik heb me bescheurd toen ik dit papiertje van de verpakking aftrok, nadat ik mijn boy uit de doos had gehaald en in zijn hoekje had geplaatst en in gebruik genomen (hee, daar zit nog een papiertje, wat zou het zijn, hi hi een montáge-instructie)

Zondag ging overigens geheel op aan de verjaardag van mijn opa, het was heel gezellig en ik heb mijn familie weer eens gezien. veel van die mensen zie ik nog maar 1x per jaar.

Verder heb ik dit weekend weer gewerkt aan het volgende dolly quiltje, dus dat laat ik nog even niet zien. Ook maakte ik deze strook van restjes:

daarvan maakte ik vervolgens blokjes voor een blokkenloterij op mijn internetgroepje, maar die foto's kan ik even niet vinden, dus die laat ik nog wel eens zien. Het is een mooi project om restjes in op te gebruiken, maar ondanks een strook van 1,8 meter zie ik natuurlijk nog weinig vermindering in de restenkist. Ach, de aanhouder wint!

Dan heb ik eindelijk de moed opgevat om de toch al aanzienlijk geworden stapel genaaide two-patches en een paar 4-patches open te persen:

Zo groeit de red squares quilt vanzelf. Ik gebruik het nog steeds als zogenaamd leader/ender project, dus ik naai als ik een ander naaiwerk onder de naald vandaan wil hebben even twee van deze lapjes aan elkaar en zo ontstaat vanzelf een hele stapel genaaide lapjes. Stiekem naai je dus twee werkstukken tegelijk. Ik ben benieuwd hoelang ik het vol houd om het alleen als leader/ender project te naaien, ik word steeds nieuwsgieriger hoe hij wordt als ie af is, of dan toch in ieder geval een stuik verder! Marion is al bezig met het naaien van de binding (afwerkbies) rond haar versie in paarsen, ze blogt niet zo vaak, maar ze heeft straks wel weer een quilt af en tsja, misschien is dat wel het goede voorbeeld. Nee hoor ik ga jullie niet verlaten, ik vind bloggen namelijk ook heel leuk, dus ik moet die hobby's maar zien te combineren, toch?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Isabella zei

Goed idee zo'n leader/end project. Daar moet ik ook eens over nadenken.

Yvonne aka sommeke zei

Proest met de dressboy instructies!
Wat? Is Marion al aan de binding bezig?
Hmmmm ... binnenkort staat mijn machientje ook op een vast plaatsje. Ik ga een leader/ender project zoeken .......

Wilma zei

Nee, niet stoppen met je blog hoor! Jouw blog lezen hoort in mijn dagelijkse routine en ik blijf mooi op de hoogte van nieuwe spulletjes.
Prachtig zoals jij van een saaie dressboy een heel verhaal maakt.
Groetje Wilma

inge zei

lol om die dressboy! super! ooh, die roodjes, ik krijg al bijna zin om ook zoiets te beginnen.
ben benieuwd naar Marion's versie!