dinsdag 26 juli 2011

Bijna af!

Helaas heb ik de laatste tijd veel minder kunnen doen dan ik van plan was. (eerst wou ik ...'dan ik wilde'.... schrijven, maar dat geldt eigenlijk altijd, LOL). Ik slaap de laatste tijd heel slecht, dus dan komt er van andere dingen even wat minder terecht. Maar niet getreurd, het slapen lijkt nu weer beter te gaan en ik heb dit weekend toch het quiltwerk van deze afgekregen:


Veel lol gehad bij het bedenken van dingetjes om te quilten...
Zo liet ik vorige keer al de hangmat zien, nu heb ik ook een waslijntje getrokken en een van de bomen is helaas gesneuveld :-) De grote witte plek in de roze strook op de foto hierboven, is een vogelnestje in de boom.
Ik kan iedereen aanraden om eens op deze vrije manier te quilten, want het is gewoon een feestje om te doen. Ik heb zelf niets afgetekend, maar als je dat te eng vindt kan je dat natuurlijk wel doen. Ik heb mooi gebruik gemaakt van de stroken van het patchwork om recht te blijven en een leidraad te hebben bij hoe hoog ik moest/wilde gaan. Als dat er niet was geweest had ik zeker wel wat hulplijnen afgetekend!

En verder je fantasie de vrije loop laten en niet te precies willen zijn! Ik denk niet dat er één huisje recht staat en de kozijnen zijn allemaal verzakt. Bomen en bloemen vertonen in de natuur natuurlijk ook al allerlei variaties en imperfecties, dus die zijn heel natuurlijk weergegeven in mijn quiltwerk, LOL.

En het levert een quiltje op dat op twee niveau's te bekijken is. In eerste instantie natuurlijk het patchwork en de kleurtjes en dan, bij nadere inspectie al die maffe plaatjes.

En geen quiltfoto is compleet zonder....

...Rosie :-)

Nu nog even de bies tegenzomen en dan is deze af! Daarover volgende keer meer, want ik ben de bies subtiel anders dan anders aan het doen, het is een testje, binnenkort meer hierover!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

inge zei

leuk gequilt Merel!

Anoniem zei

Hee Merel,helemaal te gek hoe je deze quilt, gequilt hebt!Hoe meer je oefent hoe beter het gaat tenminste dat is mijn ervaring.Enne.... perfectionisme komt niet in mijn woordenboek voor,het blijft hand-machinewerk nietwaar!
Je maakt me wel nieuwsgierig wat de bies betreft ben benieuwd.
Hee nog wat tips voor een goede nachtrust misschien...glaasje warme melk..geen spannende film kijken of boek meer lezen voor het slapen gaan..een lekker warm bad..nou hoop dat het gauw lukt en dat je weer lekker uitgerust je bed uitstapt!!Heel veel groetjes,
Adri.

Marion zei

Geweldig! En inderdaad, zo leuk om te doen :-)

Yvonne aka sommeke zei

Inspirerend logje over je quiltwerk!
En Roos ... die past gewoon overal bij! ;-))

katrien zei

Leuk gedaan.

Shirley zei

Jaah hij is echt heerlijk geworden met dat vrolijke quiltwerk, en het fotomodel maakt het plaatje af.