maandag 15 augustus 2011

Even lekker quilten!

Mooie zonnevlekken, jaaaha, we hebben eindelijk weer eens een zonnetje, dus dit keer zijn ze ook eens welkom op de foto, al leidt het wat af.... Dit is de laatste keer dat het patchwork er zo superstrak bijligt :-)

De top is dit weekend meteen gesandwicht en ik heb nog eens een nachtje geslapen over het quiltpatroon. Het is namelijk zo dat ik het vaak leuk vind om al het recht en hoekig van het patchwork een beetje te doorbreken met ronde vormen in het quiltwerk. Dus mijn plan van de achterkant naar voren quilten kwam op de tocht. Ook al omdat ik dan de achterkant superrecht op de lijnen van de voorkant moeten leggen, en dat lukt mij toch niet (geen geduld voor).

Dus moest het iets anders worden. Nu vind ik het patroon baptist fans erg mooi als allover patroon, maar dat zou betekenen dat ik heel veel stukjes dubbel moest stikken, dus heel precies enzo.... (en ik heb dus geen geduld). Dus ik heb het patroon een beetje aangepast.

Dit is het garen wat ik ga gebruiken, ik vond als echte roodwit fan mocht ik hiervan wel een megaklos aanschaffen, hij komt vast wel vaker van pas :-)


En om eens te kijken hoe ik het eraf breng een proeflapje gequilt!

Ugh, het is bestwel moeilijk, en even uitzoeken met welke steeklengte ik ga werken. (zie aantekeningen in potlood, ik koos voor 2,5 dat werkt lekker met de snelheid waarmee ik de sandwich beweeg). Ik vind het hier nog helemaal niet mooi, maar ja, ga ik 600 proeflapjes maken of ga ik een quilt quilten? Nou ik weet het wel... (wat moet je nou met 600 proeflapjes?)


Ik ben op 2/3 (6 van de 9 rijen gedaan). Roos ligt op de grens. Is het wat? Nou de eerste rij is niet zo heel mooi, maar die is ook het moeilijkst, want daar moet je steeds tegen de rand keren, en verderop kan je tegen de voorgaande rij keren, en dat gaat veel natuurlijker.


De laatste paar rijen komen binnenkort!
Wat? zegt Roos, ga je niet nog even door? Dan is ie maar af! Nee Roos, ik moet nog heel even wat anders doen ook hè. Het leven bestaat niet alleen uit quilten, wie denk je bijvoorbeeld dat hier zo vaak de kattenbak schoonmaakt?


De boogjes zijn niet perfect, en zeker niet allemaal gelijk, maar dat geeft niet. Het totaaleffect is heel redelijk. Het is 'slechts' een overall patroon hoor :-)
En hij is straks lekker intensief gequilt en dus goed wasbaar!

Groetjes, 


Merel 

3 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Schitterend Merel, en poes vind het ook mooi! en de anderen poes ook!!!! (lol)
Groetjes Joke en een fijne dag

Elly (creatieveling Elly) zei

je bent lekker op dreef en die Roos die zo heerlijk commenteer levert, het is nu eenmaal een echte praatkat.

Marina zei

Wat is ie leuk geworden, Merel!
Groet, Marina.