dinsdag 20 maart 2012

Over zon en gauw de puzzel doenSorry voor deze vage foto, maar ik vind hem mooi ;-) Het geeft een goed beeld van het heerlijke voorjaarszonnetje, waar Roos zo lekker van zit te genieten!Wederom heb ik dit weekend niet veel gedaan. Nou ja op quiltgebied dan, want ik keek natuurlijk wel naar de eerste Formule 1 race van het seizoen, ik deed het huishouden, en ging weer eens langs bij de groothandel en het asiel. En bij mijn lief natuurlijk. Maar tussen de bedrijven door heb ik ook nog 2 blokken gequilt aan de Hot Pink...

Ik blijf nog even spelen met het gekke licht :-)

Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar ik tel en reken me altijd graag rijk bij het patchen en quilten. Dat gaat dan bijvoorbeeld zo: Hot Pink heeft 12 blokken. De vorige keer quiltte ik er eerst 4, toen zat ik op één-derde. Maar dat klonk nog een beetje weinig, dus ik quiltte er nog gauw 2 blokken bij, toen zat ik ineens op de helft! Zo lekker bij 'slechts' 12 blokken.

Dit keer quiltte ik slechts 2 blokken door (ik had echt weinig tijd, maar ik wilde zo graag iets quilterigs doen dit weekend), maar met die 2 suffe blokjes erbij, heb ik nu ineens wel twee-derde van de quilt doorgequilt, Jippie! Nog maar één-derde te gaan, dat is zo gebeurd... (maar wanneer...)Door al dat huishoudelijke gedoe zat mijn favoriete spijkerbroek ineens in de was (dat moet nu een maal zo nu en dan) Dus ik moest opzoek naar een andere. Ik vond er een hoor, maar daarvan moesten de broekspijpen korter, de broek ligt dan ook nog maar een half jaar (ofzo) op de 'nuttige naaiklusjes' stapel, dus het werd eens tijd....

En omdat ik geen zin had om het garen te verwisselen (want, oh dat is altijd zooooo veeeel werk, ha ha) heb ik nu een broek met glimmend limegroene stiksels :-) Lekker puh, het valt toch niemand op?
(ik denk dat het verwisselen van het garen nog niet eens het gene is waar we tegenaan hikken, maar het op zoek gaan naar het juiste klosje in het juiste kleurtje en dan een spoeltje maken....enz. Zit ik warm? Heb jij dat nou ook?)


Ik heb ook een nieuwe riem gemaakt, we noemen hem prototype 2:

Hij is leuk, maar ook hier ben ik bij het gebruik nog niet tevreden over... Ik vind het uiteinde toch te dik/te stijf om door de ringen te halen.... Wat nu? Hoe kan ik het nog verbeteren? Misschien is 8 cm (dubbelgevouwen) toch net te breed voor de D-ringen die ik gebruik (was wel volgens het patroon). dus nu zit ik te dubben: zal ik de volgende op 7,5 cm snijden, of nog smaller? Of zal ik in het uiteinde een enkele laag spul doen? (voor de rest van de riem is het dubbele spul wel fijn, vind ik)

Zo heb ik blijkbaar toch nog heel wat gedaan om te laten zien :-)

Dan heb ik ook nog een puzzel voor jullie, omdat er zo veel leuke reacties op de puzzels komen! MAAR, voor al diegenen die niet de puzzel maken vind ik het zo sneu dat ze het plaatje niet zullen zien, dus ik waarschuw alvast, ik ga het plaatje morgen bloggen! Als je hem eerst wilt puzzelen, doe hem dan gauw!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Quibi zei

Ik vind de kleuren van je quilt zò ontzettend mooi!!

En limegroen is helemaal HOT dit voorjaar! haha

Mieke zei

alweer een leuke puzzel. Ik geniet er altijd van

groetjes Mieke

Anita A zei

Hoi Merel,
De puzzel was wederom erg leuk om te doen !!
groet,

Yvonne aka sommeke zei

Je kan het plaatje op de puzzel-link zelf ook zien hoor. Links onderaan staat een afbeelding "berg met zon", klik en je ziet het totaal!