woensdag 30 mei 2012

Over kattenquiltsIk durf het bijna niet te zeggen, maar Roosquilt is af :-)
 
Het quilten was al een hele tijd klaar, en omdat ik de biesstof niet kon vinden (maar wel zeker wist dat ik die ergens speciaal hiervoor had apart gelegd) heeft deze schandalig lang op zijn biesje moeten wachten. Maar niet langer! Het biesje zit erom, jeah!

 
Nog even een detail van het quiltwerk... dat had ik vast al eens laten zien :-) maar ik ga geen linkje geven naar mijn vorige bericht over deze quilt, haha. Je kan hier duidelijk zien dat ik het randpatroon op het laatst iets kleiner moest maken om het passend te krijgen. Zie je ook dat dat in het totaalplaatje helemaal niet zo opvalt?

en wat vinden jullie van mijn fotomodel?:


Mr. R wilde wel even lekker rekken :-)

en nog even lachen naar de camera...

Dat was niet het enige kattenquiltje, want deze lag er ook nog:

Alleen nog even een biesje eromheen en dan is ie klaar. (Nee, helaas, die had ik nog niet gesneden)


Hier een detail van hoe ik het quiltte. Ik quilt weliswaar organische lijnen (een beetje wiebelig uit de vrije hand), maar om de afstand toch gelijkmatig te houden gebruik ik wel het quiltliniaaltje.


Dit is het resultaat van wat dichterbij :-)

Nu hebben allebei mijn katten eindelijk hun eigen quiltje (Thorgs heeft zijne alvast ingebruik genomen, ook zonder bies ligt ie al lekker!)

Ik heb de smaak weer helemaal te pakken (en mijn boek uit, dat helpt ook, LOL), tot gauw!

Groetjes,


Merel

 www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Shirley zei

Mooie quilt, en LOL om het fotomodel, lachen naar de camera :-) net echt he. Organische lijnen, leuke benaming, en fleurige kattenquilt. Goh, zal ik ook eens iets gaan afwerken, ik heb nog wel wat liggen dat om een biesje of een quiltsteekje schreeuwt, al maanden, zo niet jaren.

Anoniem zei

Ik vind dat je dat fotomodel, en vooral zijn agent flink moet betalen...

inge zei

he, ik heb net dat kattenstofje in mijn paarse vingerhoedjesquilt gestopt ;-)