dinsdag 5 maart 2013

Doe eens voor

Deze techniek is zo leuk om te doen, het effect is heel chic en het is stiekem heel gemakkelijk. Ik heb het al best vaak voorgedaan, ook nu weer:

Golvende lijnen: Leg 2 (of meer) lapjes allemaal met de goede kant naar boven op elkaar. Snijd zachte golven door alle lagen heen. Let op dat de lapjes niet verschuiven tijdens het snijden.

Bouw nu twee paneeltjes op door de gesneden strookjes om en om te plaatsen. En naai de lapjes met een smal zoompje weer aan elkaar.Niet bang zijn voor de gebogen naden, als de lapjes vlak voor het naaimachinevoetje maar gelijk liggen gaat het goed.


Als je met (bijna) vierkante lapjes begint, wordt het blokje natuurlijk wat langwerpig. Dat kan je zo laten, maar je kan er natuurlijk ook een vierkant van snijden. Zoek dan 'het mooiste stuk'. Zo kan je van dezelfde set twee blokken maken die je niet meer bij elkaar kunt zoeken.

Omdat ik wat gezondere koekjes wilde maken probeerde ik eens: haverkoekjes

200g Havermoutvlokken, 2 bananen, 6 dadels en 50 g gemengde noten en een theelepel vanillesuiker.

Hak de noten en dadels fijn en meng met de vanillesuiker door de haver, prak de bananen door het mengsel, bak de koek in een oven op 180 graden Celcius voor 30 minuten.

MMM, ik vond het nogal droog, en de bananen proefde je bijna niet, volgende keer gaan er 4 bananen in, meer dadels ook, het mag allemaal best wat smeuïger.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Marjan M zei

Mooie kleuren combinatie Merel ;-)

Marjan M zei

Mooie kleuren combinatie Merel ;-)

Anoniem zei

Hi Merel,
Leuke/lekkere dingen maak je de laatste tijd en in hoog tempo, kan het al bijna niet bijhouden op je blog!hahaha groetjes Adri.