maandag 4 maart 2013

Over een geheim project

Afgelopen jaar heb ik tussen de bedrijven door, zonder het hier te laten zien, aan nog een quilt gewerkt. Moeilijk hoor, om het stil te houden. Maar ja, voor mijn Lief zijn verjaardag wilde ik het toch wel graag geheim houden. Niet langer! De verjaardag is geweest, en de quilttop is gegeven. Hij mocht hem meteen weer teruggeven, want aan een quilttop heb je natuurlijk nog niks :-)

Arme schat, krijg je een cadeau, ben je het meteen weer kwijt. Maar met de wetenschap dat het nog mooier en functioneler terugkomt is dat dragelijk, toch?

Kan je zien dat ik er van genoot:

Een heerlijke berg snippers!
Ik had het kamerscherm dat ik een paar maanden geleden (in de aanbieding, dus ik denk dat ze op zijn) bij IKEA kocht heel goed kunnen gebruiken:

Ik had het eigenlijk bedoeld om er quilts (die al af zijn) over te hangen. Het is niet zo heel robuust, maar het werkt toch. Maar het is ook oh zo handig om work in progress op te hangen, een stuk vulling dat klaar ligt voor een sandwich, of zoals nu een hele berg strookjes, netjes uitgesorteerd. Een € 12,95 well spend, LOL


De vloer is te klein voor deze ster :-) de blokken worden nog wat verwisseld, bijgesneden en dan in elkaar!


Ach het is eigenlijk maar één blok natuurlijk, fluitje van een cent, maar deze naadjes zijn toch wel behoorlijk lang :-)


Ik werd geïnspireerd door deze quilt van Denyse Schmidt, uit het boek Modern quilts, Traditional inspiration. Ik wilde mijn ster (nog) groter, maar de kleuren bevielen me zeer! Kijk mijn lief houdt van blauw, dus we noemen dit (en houden dat vol tot iedereen overtuigd is, LOL) 'de blauwe quilt', maar ik vind dat blauw wel wat pit en warmte kan gebruiken, dus van daar de kleine toevoeging van het complementaire oranje.

Ik wil er nog wat stroken van hetzelfde blauw aan toevoegen, want volgens mij moet ie nog wat groter, voor op een tweepersoonsbed. Mijn lief vond hem nu al zo groot, dus dacht niet dat het nodig is :-)
En het ergste is: ik heb hem nog niet opgemeten en heb dus eigenlijk geen idee!


Ok nog even een iets grotere foto dan....


Ja klopt, je ziet nog wat sneeuw, deze foto is van vorige week. Om eerlijk te zijn, deze top heb ik ook vorige week zondag afgemaakt, tegelijk met de parade quilt, twee tops in 1 dag, ach ja, ik was lekker bezig :-)

Nu quilten! Oef, daar zal ik wel even mee zoet zijn! Zou ik hem volgend jaar weer voor z'n verjaardag kunnen geven, maar dan af? (hi hi)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

inge zei

best wel moeilijk bezig zijn met een geheim project, maar het is wel een prachtexemplaar!

Marina. zei

Je kan wel zien dat deze ster aan jouw hemel straalt!
Quilt technisch vind ik het prachtige kleuren.