woensdag 29 mei 2013

Over een tafel vol


...een tafel vol Dear Jane blokjes! Een hele quilttop vol Dear Jane blokjes! Riet kwam haar top bij ons op tafel sandwichen. Heel gezellig, ze had nog een vriendin meegenomen, want vele handen maken licht werk. Tussen de klanten door heb ik ook een paar rijgsteekjes gezet.


Grappig is dat, dat het rijgen van andermans quilt helemaal geen straf is. Het uitzicht is zo leuk, al die (voor mij) nieuwe blokjes en al die heerlijke stofjes die je steeds tegenkomt, een feestje :-)


Een klus waar je vreselijk tegenop kunt zien, maar die dan uiteindelijk best meevalt. Zeker als je een lekkere grote tafel tot je beschikking hebt (zoals bij ons in de winkel) en een paar extra handjes om te helpen en om ondertussen ook gezellig te kletsen natuurlijk :-)


Wij gebruiken van die grote poppennaalden voor het rijgen, dat gaat lekker snel en zo heb je goed grip op de naald. Neem een paar steken op de naald en trek hem dan door of neem steeds een steek op de naald en trek hem dan een stukje door, na 3 of 4 steken trek je dan helemaal door.


En zo zijn we alweer in de rechteronderhoek aangekomen. Thuis werd nog even een rijglijn langs de buitenkand gemaakt, waarbij de uitstekende vulling en achterkant naar binnen geslagen wordt. Dit heeft een aantal voordelen:
# je blijft niet in die losse vulling haken
# er komt geen vuil/stof tussen rand van de top/achterkant en de vulling
# de buitenste lapjes van je patchwork zullen minder uitrafelen
# de rand is wat steviger en handzamer
Als je daar in de buurt raakt bij het quilten maak je het uiteraard los, dus steek het gerust een paar centimeter vanaf de buitenste rand vast.

Veel plezier met handquilten!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Miranda zei

mijn complimente voor Riet der Dear Jane....geweldig om haar ook eens in het paars te zien!

Ellen zei

Wat een mooie quilt.
En vele handen maken licht werk.

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat een prachtwerk van Riet.