zaterdag 15 februari 2014

Over licht

In de winkel maakte ik deze selectie:

een combinatie die jullie binnenkort wel terug zien in een creatie.

Maar ik maakte er ook even gauw dit lapje van (nog niet gestreken):

Deze foto maakte ik in het vroege (nou ja niet zó vroeg) ochtendlicht. Pfff, de kleuren worden allemaal veel blauwer. Ik zie niet eens verschil tussen die met die kleine stipjes en die met die stitches in circles.

Wat ik wilde zeggen is dus: wat licht al niet kan doen met kleuren!  Daglicht geeft ook niet altijd hetzelfde beeld, maar ook kunstlicht en flitslicht kan de boel vertekenen. (wees je daarvan bewust).

Wat me nu ook (weer eens) opvalt is hoeveel mijn camera het beeld vervormt! Kijk, ik zeg niet dat dit ongestreken lapje nou meteen super recht en haaks ligt hoor, maar de baantjes zijn heus wel netjes evenwijdig genaaid.
Ik kan gewoon geen goede foto's krijgen als ik te dicht bij kom, dan trekt ie alles rond alsof het een groothoeklens is ofzo.
Zijn er misschien lezers die weten hoe ik dit moet oplossen?

Oh ja, dit lapje moet een kattenquiltje worden voor het asiel. Ik wil eens wat vaker een quiltje kunnen afleveren die ze daar mooi in de benches kunnen gebruiken voor de katten die (bijvoorbeeld vanwege hun speciale dieet) op sommige momenten van de dag apart moeten worden gezet.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Marly zei

De meeste fotobewerkingssoftware heeft een raster tool waardoor je objecten die rechthoekig zijn, maar het niet lijken op de foto, recht kunt zetten. Het is wel handig voor grote gebouwen, maar ik weet niet of het voor lapjes ook werkt. Eerlijk gezegd zou ik het hiervoor niet aanschaffen, maar ik stel niet zulke hoge eisen aan mijn patchwork foto's. Het Paleis op de Dam is wat anders!
Wat lief dat je quiltjes voor het asiel maakt.

Quiltblog Janine zei

Heb je een macro instelling op je camera? Die is erg geschikt voor dichtbij.

Shirley zei

Foto van grotere afstand maken en dan mbv knippen weghalen wat je niet wilt laten zien. Leuke stoffen!