zondag 25 mei 2014

Doornbraampje


Lieve darlings, mocht je ooit een klein takje braam in je tuin vinden en denken: "Ach wat schattig, de vogeltjes hebben hun eigen voer gezaaid. Laat ik het maar staan voor ze, dat is leuk, hebben ze verdiend." Of iets in die trant. DOE het niet! Sloop het er zo gauw mogelijk uit!

Voor je het weet ben je doornbraampje!


Het is een eeuwig gevecht dat je nooit meer gaat winnen. Ik moet elk voorjaar weer ontdekken dat ik, ja echt, ook al geloof je het niet, toch zit het er, een stukje terras in de voortuin heb! Als ik de ramen voor wil wassen (waarbij ik de eerste 15x dat ik het denk, in een hoekje ga zitten wachten tot dat gekke gevoel weer over is, LOL), moet ik eerst de snoeischaar en een paar dikke leren bouwvakhandschoenen opdiepen!

Hang voor die vogeltjes nog maar een paar extra vetbollen op en KILL die braam als het nog kan! (ik denk sterk aan een verhuizing om dit probleem op te lossen, haha)

De strookjes naaien gaat ook gewoon door:

Maar koken heb ik ook (net als tuinieren) opgegeven! TEAB is mijn box-grater (doosrasp?) te verkrijgen, ZGAN (hij is nog superscherp, weet ik uit persoonlijke ervaring). 'Moest' ik kopen van Jamie, zo handig, LOL. Nou ik vermink mijzelf daar binnen een minuut 3x op verschillende plekken mee, een plakje van de zijkant van mijn duim, vervolgens een winkelhaak op de top, en niet te vergeten mijn ego, arch! Hoezo vegetarische salade met bietjes! Diverse kleuren rood zitten er in mijn salade én op mijn handen, uit verschillende bronnen, zal ik maar zeggen :-(
(kijk ik ben niet echt een vegetariër ofzo, maar zelf-kannibalisme gaat mij dan weer wat ver)

Ik ga maar gauw weer naaien :-)


Ik heb een paar van de wat paarsere rozen aan de andere kant geplaatst. Die komen gewoon naast de paarse strook. En nu maar naaien, persen (ik pers de lange naden steeds open), naaien, persen enz.

Het wordt steeds smaller! Als je van die hele smalle stroken gebruikt verdwijnt er echt verrassend veel in de naadjes! Netjes naast elkaar gelegd is het nog 156 cm breed, maar als alles genaaid is is het nog maar 104 cm! Ik zet er nog maar een strookje grijs aan beide zijden tegen aan, denk ik....

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een box grater is geweldig, ik gebruik hem om kaas te raspen voor de quasedilla. Maar ook komkommer raspen voor de tzasiki gaat heel gemakkelijk.

Anoniem zei

Hi Merel, ja ramen wassen pffff niet één van mijn favoriete taken. Ik denk er soms zo lang over na dat ik tenslotte vergeet wat ik ook alweer wilde gaan doen! ( leeftijd?) hihi dan ga ik toch maar iets leuks doen. Hee dat ziet er mooi uit die regenboog quilt leuk hoe je het met die rosé stofjes lost! Hij mag wel wat groter qua afmeting ja misschien een leuke rand met daarin ook van die fleurige kleurtjes? Nou ja jij verzint er wel iets leuks op daar heb ik alle vertrouwen in. Tip hou je verre van die gevaarlijke apparatuur in je keuken, met een aardappelmesje kom je al heel ver! Lol groetjes Adri.

Marina Brito de Campos zei

Luidt het spreekwoord niet: schoenmaker blijf bij je leest?
Groetjes, Marina.

Marina Brito de Campos zei

Luidt het spreekwoord niet: schoenmaker blijf bij je leest?
Groetjes, Marina.