zondag 4 mei 2014

Over strookjes maken


Lang, heel lang geleden begon ik een leader/ender project met rode effen vierkantjes afgewisseld met printjes in alle kleuren. Op een bepaald moment had ik genoeg lapjes per twee aan elkaar genaaid voor de maat quilt die ik in gedachten heb. Ik had alle stapeltjes per 10 met een speld bijeen geprikt, want dat maakt het tellen een stuk gemakkelijker! (die truc heb ik niet zelf bedacht hoor!)

Omdat ik ondertussen een nieuw leader/ender project ben gestart, die ik voortaan calorieloze tussendoortjes noem ;-) , vond ik dat het tijd werd om eens een beetje verder te komen met dit rode blokjes project. Ik ben nog steeds erg benieuwd hoe het gaat worden!


Ik schreef al eens eerder dat ik de twosies (setjes van twee lapjes aan elkaar) aan elkaar naaide tot foursies (strookjes van 4 lapjes aan elkaar), maar toentertijd had ik nog niet genoeg twosies gemaakt die ik nodig heb voor het formaat quilt dat ik wilde maken (een ruime éénpersoons). Die twosies zijn tussen toen en nu bij beetjes wel ontstaan. Dat is zo leuk met zo'n tussendoortje, het ontstaat/groeit bijna vanzelf.


Dus toen ik laatst even zin had in mindless naaien, vooral niet te veel nadenken en ingewikkelde dingen heb ik heerlijk al die twosies in foursies omgezet. Dit keer dus niet als tussendoortje, maar gewoon als hoofdproject. Dat geeft helemaal niet, want er zijn natuurlijk helemaal geen keiharde regels die zeggen dat die tussendoortjes alleen maar (of voor altijd) een tussendoortjes-project mogen zijn! Ik heb een heleboel stapels omgezet in 12 setjes van 10 strookjes(niet allemaal in beeld) en nog een paar losse!

Binnenkort even mijn designwall vrij maken om hiervan blokjes te maken. Om het nog even handzaam te houden en een klein beetje overzichtelijk, ga ik blokjes maken van 4x4 lapjes voordat ik alles in elkaar zet. Zo kan ik nog een keer de lapjes in stapeltjes spelden en lekker tellen. (waarom is het toch zo leuk om steeds weer te tellen en zien hoeveel je nu weer gedaan hebt?)

Dan nog even iets héél anders:

Welk teentje moet ik nou aanhouden als er in een recept één teentje knoflook wordt voorgeschreven? HA HA. Deze teentjes komen allemaal uit dezelfde bol, en toen ik die allerkleinste ontdekte vond ik het wel leuk om een familiefoto te maken :-)
En meestal gebruik ik iets meer dan één teentje in een gerecht, dus het verschil in maat middelt dan wel uit hoor ;-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Merel,
Ja dat krijg je ervan hé ; mindless naaien, dan kun je die moeilijke vraag niet meer beantwoorden! Hahaha.
Kan het even niet laten dat merk je wel, maar om je uit je lijden te verlossen ik zou de middelste nemen! Lol.
Groetjes Adri.