zaterdag 15 augustus 2015

Over vuurvliegjes en SAIL

Vanochtend lag dit cruiseschip nog in de haven (dit is niet eens zo'n grote!), maar zoals je ziet hangen de SAIL vlaggen er al. De voorbereidingen zijn in volle gang, het brugdeel van de brug naar Java-eiland is al verwijderd (de bewoners en bezoekers kunnen evengoed van het eiland af via de strekdam die Java- en KNSMeiland met het vaste land verbindt)

Op mijn dagelijkse wandeling naar de winkel (via de pont) staat hier meestal niet zo'n tent, en al die hekken.... Er wordt heel veel volk verwacht. Die mensen zullen zich allemaal in de haven gaan ophouden, verderop in de stad merk je dat nauwelijks. Het station zal waarschijnlijk wel wat drukker zijn.

Echter op woensdag 19 augustus 2015 is SAIL-IN, de dag dus waarop alle tallships in een machtige parade vanaf IJmuiden komen binnenvaren. De haven is dan megavol, want ook veel andere kleinere boten zullen de tallships begeleiden. Om te beginnen wil ik dit spectakel graag zien, zo'n groot evenement bijna letterlijk in mijn voortuin komt heus niet vaak voor (nou ja in mijn geval dus eens in de 5 jaar, LOL).

Maar ook verwachten wij dat het niet gemakkelijk zal zijn om over te steken (met de pont), dus ik weet niet of ik de winkel wel kan bereiken ;-)

Daarom heb ik besloten om de winkel die dag een dagje dicht te laten! Kijk voor alle actuele openingstijden altijd even op de website en hier op het blog! Woensdag 19 augustus 2015 is de winkel dus voor één dagje gesloten!

En dan nu quilttalk:

De top van deze quilt lag al tijden gesandwicht klaar. Hij was een beetje uit het zicht geraakt, maar toen ik hem weer tegenkwam kreeg ik ineens veel zin om hem te gaan quilten (logisch als het 30 graden in de schaduw is, toch?)

Om de spanning wat op te voeren is dit eerst de achterkant, waarop je mijn totaal onperfecte quiltwerk goed kan zien. De sterretjes zijn zeer ongelijk, en de lijntjes vallen vaker niet dan wel op elkaar (bij het heen en terug over het zelfde lijntje gaan).

En weet je, dat vind ik niet eens niet-erg, maar juist heel leuk! Het geeft een heel ongedwongen effect. De verticale verbindingslijntjes zijn licht golvend, dat is ook van te voren zo bedoeld, maar hoe ze precies zouden gaan vallen, dat ging zoals het ging. Heerlijk vrij! De afstand tussen de lijnen deed ik op het oog en waar een ster zou komen liet ik vooral afhangen van waar de sterren in de vorige kolommen waren gekomen, niet op één lijn.


Net zo fladderend en dwalend als de vuurvliegjes en de spelende kinderen op de print van de voorkant :-)


Met als klap op de vuurpijl de glowing buitenrand. Wat ik een kick vind van deze quilt is dat de stoffen totaal niet uit dezelfde serie komen. Sterker nog van de 8 stoffen zijn er 7 van verschillende fabrikanten! Soms houd ik van matchy-matchy alles van dezelfde serie (zie de quilt van het vorige blogje!), maar ik vind het ook heel fijn om te laten zien dat dat helemaal niet nodig is!


Het van licht naar donker veranderende garen valt zo nu en dan donker op donker, soms licht op licht en regelmatig lekker contrastrijk licht op donker of anders om!

Hij is mooi uit de wasmachine gekomen en nu in de winkel te zien. Binnenkort zijn een paar pakketten verkrijgbaar, ik moet alleen nog even de tekst schrijven...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

4 opmerkingen:

Francis Gortmaker zei

Wat een mooie quilt! En die gequilte strepen en sterretjes ga ik onthouden, lijkt me ideaal!

Marina Brito de Campos zei

Ik vind hem verschrikkelijk mooi!

Anoniem zei

Helemaal mooi Merel!
Ik hou ervan om het soms maar te laten gebeuren en weet je
dat geeft vaak de mooiste effecten!
Ik vind m top!
Groetjes Adri.

10ekequilt zei

Heb de quilt inmiddels in de winkel bewonderd, helemaal top die top!
groetjes 10eke