maandag 23 november 2015

Over de Moderne Quilttentoonstelling Nieuwegein en demo

Komende week wordt in Nieuwegein de 'Handwerk en quiltdagen' gehouden. Onderdeel daarvan is een tentoonstelling van 21 Moderne Quilts welke ik heb samengesteld:

Moderne quilts zijn echte gebruiksquilts met een moderne uitstraling. Die uitstraling komt tot stand door bijvoorbeeld een ongebruikelijke layout, te spelen met de zogenaamde negatieve ruimte, grafische effecten, abstractie, asymetrie, improvisatie en organische vormen. Traditionele patronen worden opnieuw geïnterpreteerd. Eenvoud en minimalisme worden gebruikt in combinatie met trendy kleuren, grafische patronen en gebruik van effen stoffen.
Inspiratie en onderling contact gaan vaak via internet, waar groepen ontstaan die samenwerken (onderdelen worden per post verstuurd) of gemaakte artikelen uitwisselen. Dit gaat juist daarom ook al heel gauw over de landsgrenzen heen.
Deze tentoonstelling is samengesteld uit quilts van Nederlandse quilters die met de Moderne stijl bezig zijn.


Naast het verzorgen van de tentoonstelling zal ik ook in de stand regelmatig vrije technieken demonstreren:

Bij de stand van Birdblocks wordt een demonstratie gegeven van het met de naaimachine maken van Free-form (of improv) patchwork. Hierbij worden ongelijkvormige stukjes stof samengenaaid (bijvoorbeeld scraps, maar het kan ook van ‘nieuwe' stof). De ontstane blokken kunnen worden verwerkt als patchwork blokken, als onderdeel van een patchworkblok ├▓f als nieuw-gemaakte-stof om patchwork delen van te snijden. 

Allemaal goede redenen dus om donderdag 26, vrijdag 27 of zaterdag 28 november 2015 een kijkje te komen nemen in Nieuwegein! Een sneltram vanaf Utrecht Centraal station brengt je tot voor de deur :-)

Voor entreekaarten (die online goedkoper zijn dan aan de deur) kijk hier. Kom je even gedag zeggen op onze stand?!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Merel natuurlijk komen wij gedag zeggen.
We zijn er op vrijdag bij hoor in Nieuwegein!
Leuk je weer te zien tot vrijdag!!!
Groetjes Adri.

Elly (creatieveling Elly) zei

Succes met de beurs. Helaas gaat het mij niet lukken. Tot volgende week zaterdag.
Groetjes Elly