woensdag 4 november 2009

Walking on sunshine


OK, niet helemaal correct, want het was ondertussen kwart voor negen 's avonds en dus al helemaal donker, maar terwijl ik daarnet naar huis liep, na het onveilig maken van de Hema tijdens de avondverkoop en daarna nog wat saai, maar nuttig, administratief werk, begin ik in mijn hoofd te zingen: I'm walking on sunshine, wohow... enz. Ondertussen begint het te druppelen en wordt er met een enorme felle flits in mijn gezicht geflitst. Uh foto?... Nee, blijkt enkele tellen later, onweer dus. Het druppelen wordt stiekem echte regen, maar ik blijf vrolijk, en zingen. De zon schijnt in mijn hoofd en in mijn lied en daar ben ik lekker zelf de baas, dus geen probleem die regen. Ha, eindelijk heb ik een titel voor mijn nieuwste work in progress (WIP). Dat is echt een zinnetje dat voor mij helemaal past bij de vrolijke kleuren in Rood/groen (werktitel). Die dopen we dus bij deze om in: 'Walking on Sunshine'.


Ah, de inspiratie blijft vloeien: ik ben al tijden bezig met een scrappy stroken quilt in alle blauwen die je maar kan bedenken (stroken) en WOW (wit op wit). WOW-Blauw dus. Eerst waren het 16 blokjes waaromheen een rand, maar omdat het zo leuk bleek om te doen besloot ik er een éénpersoonsbed quilt van te maken. Zo gezegd zo gedaan, nog 8 blokken erbij en een paar kilometer rand extra. Daar hangt ie nu dus op, op al die extra lengte rand (ook gepieced met de stroken). Geeft niet want het is wel een heel leuk karweitje, ooit. Nu heb ik vrij recent een heerlijk zoet stofje binnen gekregen met eenhoorns erop(in blauw), waar ik stiekem verliefd op ben geworden, dus ik wil hem graag gebruiken: Tijdens het naar huis lopen in de regen, met mijn capuchon op en sunshine zingend bedacht ik mij, dat ik die stof mooi kan gebruiken voor de achterkant, gecombineerd met de bijbehorende stof met sterren. Als ik van beide stoffen een stuk neem van 1,65 m en ik snijd van de ene 4 stroken in de lengte van 27,5 cm breed (dat is 4x een kwart van de stofbreedte), dan kan ik die precies om het andere stuk heen zetten voor een lap van ongeveer 160x215 cm, wat een mooie maat is voor een éénpersoonsbed! Reken maar even mee:


middenstuk is 110x165 cm, naai hier aan beide lange zijden een strook aan van 27,5 cm, dan wordt de lap dus 108+26+26=160 cm breed.

Ha, dat is mooi, want mijn andere twee stroken zijn 165 cm lang (ja, dat had ik dus zo uitgezochte hè, LOL), die naai ik langs de boven- en onderkant:
163+26+26=215 cm. Dat is mooi gebruik maken van de gegeven stofbreedte.
Hè, ik krijg meteen zin om de WOW-blauw af te maken. Fijn is dat, om op die manier weer helemaal zin te krijgen in zo'n WIP met UFO status.

Ik heb hem even voor jullie opgezocht, hier een stukje van de top. Maar denk nou niet dat ik daar vanavond meteen aan ga beginnen, nee ik heb geen zin om nog achter de machine te zitten. Ik ga nog een stukje handquilten aan dit schaakbordje:

De blokjes zijn in de naad gequilt met de machine en nu quilt ik er met de hand schaakstukken in. Deze stelling (positie van de schaakstukken) is aan mij opgegeven door mijn lief, die dit onaffe quiltje al 2 jaar geleden voor zijn verjaardag kreeg. Onaf, omdat ik die stelling er nog in wilde quilten, maar het bleef al die tijd liggen. Nu weet ik waarom, want ik heb sinds kort het quilten met borduurgaren ontdekt!
Ik quilt met perlé 12 borduurgaren (van Precencia) zodat de lijnen mooi zichtbaar zijn. Het werkt heel fijn en het quiltwerk komt veel beter uit dan als je met gewoon quiltgaren zou werken, ik ga het zeker vaker doen, quilten met perlé 12 borduurgaren, ik vind het effect fantastisch! Dit garen, dat gegarandeerd kleurecht is en niet uitloopt, is in de winkel verkrijgbaar, het is ook heel mooi te gebruiken voor stitcherie en redwork (bluework/blackwork enz.).Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Welkom in blogland Merel!
Ik zit zelf bij weblog.nl en kan je dus niet echt helpen met blogspot-tips.
Een mail-link heb ik gemaakt bij Google Feedburner (dat is bij weblog een gemakkelijke blogtoy)
Een teller heb ik hier gratis vandaan :
http://www.onestat.com/dutch/dutch_os_basic.html
Die zijn allebei zichtbaar op m'n blog.
Niet zichtbaar maar hij is er wel :
http://www.google.be/analytics/index.html
Uitgebreid en ingewikkeld maar toch ook leuk om te hebben.

Ik zet jouw link nu in m'n http///www.bloglines.com en kan zo gemakkelijk zien wanneer jij hier een update plaatst!

Succes!

Anoniem zei

Hee meissie, dat schaakbord vordert langzaam maar zeker, leuk effect dat dikke garen! En die blauwe, ik vind 'm zo leuk worden... wordt 'ie voor mij??? LOL!
Marion

Birdblocks zei

Hi Marion,

Maak ik eindelijk eens een grote voor mijn (eigen!) bed, wil jij 'm hebben... Ik weet het goed gemaakt: ik leg wel even uit hoe het moet, goed !

:-)