maandag 8 februari 2010

Flying geese update 9

Rijtjeshuisjes :-)
Net een rijtje huisjes vind ik als ik de zijstroken aan de flying geese stroken heb genaaid, zonder ze nog open te hebben gestreken. Ik vind het een grappig effect en misschien ooit....(zal ik deze ook eens naaien?)

En zijn jullie benieuwd of ik het gehaald heb? Een meter gansjes naaien in zo'n drukke week zo vlak voor Rijswijk, met alle voorbereidingen...
>>> Eerst nog even dit: Cadeautje! Gisteren was ik even op de verjaardag van Quiltvriendin (geen blog) en toen (omgekeerde wereld) kreeg ik ineens dit:
Ja, ik had ook een cadeautje voor haar mee hoor, want dat is toch eerder de bedoeling op een verjaardag. Maar ja ik mocht dit geweldige speldenkussen dus mee terug nemen :-) Quiltvriendin, dank je wel! Super!
Zou je door het gebruik van leuke, vrolijke gebruiksvoorwerpen de dingen ook grager gaan gebruiken? (if so dan moet ik ook maar eens een leukere stofzuiger gaan kopen, en misschien een minder leuke koekjespot :-) )Ik ben nooit zo'n fanatieke speldengebruiker, maar kijk eens op het naaimachinebed, spelden in mijn werk (en ik gebruikte er wel 5 om de stoken goed op elkaar te krijgen!)
Nou als je goed hebt opgelet heb je dus begrepen dat ik deze foto vanochtend nam, toen was ik dus nog bezig met de portie van deze week en tádá:
De bovenste strook (1 meter) is nieuw, daaronder de stroken die ik vorige week liet zien en daaronder de eerste strook die al helemaal op lengte (225 cm) is.
Nog even een beetje inzoomen:

Het voelt goed hoor op de helft!
Komende week hoop ik wel iets te kunnen doen, maar er is weinig hoop op meters dit keer :-) Al was het alleen maar omdat de foundations weer op zijn, dus ik moet alweer patroontjes aftekenen. Nou ja dat kan wel in een verloren minuutje. Verder beloof ik niets hoor voor volgende week, alle naadjes die ik af krijg zijn meegenomen.

Morgen weer een kijkje in de keuken voor de beurs in Rijswijk, de derde kist die klaar is...

Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

PS. nog twee huishoudelijke mededelingen:
1) ik heb het eindelijk voor elkaar om een vertaal gadget toe te voegen aan mijn sidebar, dus hierbij voor de buitenlandse lezers, ik hoop dat je er wat aan hebt.
2) Ik was het al tijden van plan, maar vergat het steeds; het patroontje van de flying geese dat ik gebruik, kun je vanaf deze week downloaden van mijn website, kijk voor een directe link naar de gratis patronenpagina hier: http://www.birdblocks.com/ned01/Patronen/gratis-patronen.htm
Er staan meer gratis patroontjes, even een klein stukje naar beneden scrollen voor de flying geese. Veel plezier ermee.

4 opmerkingen:

katrien zei

Wat zijn ze leuk je geesjes,en zonder te strijken huisjes,best grappig.

Yvonne aka sommeke zei

Je vliegt toch echt met je gansjes!
(bedankt voor het patroon)
Mooi vrolijk speldenkussen! Is het gevilt?
En nee, ik denk niet dat een vrolijker strijkijzer mij met plezier aan 't strijken gaat krijgen ;-)

Peti zei

Wat een heerlijk vrolijke kleurtjes, Merel! Veel plezier op de beurs, jammer dat ik niet even langs kan komen. groetjes Peti

Birdblocks zei

Hi Yvonne, Ja het speldenkussen is een grote vilten bol, die platten kanten heeft (afgesneden). Gaaf hè.
Strijken daar heb ik een andere routine voor: dansmuziek (lekker fout ABBA ofzo) en swingen met die heupen, het duurt er (is het slim om dat te zeggen....) zelfs iets langer door, maar het is heerlijk vrolijk en je hebt meteen wat beweging gehad :-). Een DVD opzetten met je favoriete serie helpt ook!
Swing ze! Groetjes, Merel