zaterdag 30 oktober 2010

Modern entertainment

Berichtte ik een tijdje geleden al dat ik een kat heb die het digitale tijdperk niet schuwt. Dit is een bewijs van een echt moderne kat:

Het is natuurlijk een beetje mijn schuld, want ik kocht (voor 3 euro bij Blokker) deze DVD:

En dat blijkt een hele spannende kattenfilm te zijn, want je ziet beelden van een aantal vogeltjes die lekker zitten te zingen en een beetje heen en weer hippen op hun stokjes. Roos zit zeer geintrigeerd te kijken en slaat zo nu en dan tegen de beeldbuis aan. Op een gegeven moment ging ze zelfs achter de tv kijken of ze er daar wel bij kon :-)
Is dit nu leuk voor het beestje, of is het mishandeling? Ze zit in de vensterbank ook altijd naar de onbereikbare vogeltjes buiten te kijken.... Ik geloof wel dat ze er lol in heeft (en anders ik wel, want het is een heel grappige voorstelling die Roos geeft).

Gisteravond heb ik lekker op Bee zitten handquilten en ik dacht: ik laat eens het verschil tussen de gequilte onderrand en de nog niet gequilte bovenrand zien:

En hier is alleen het hartje pas gequilt (langs de binnenkant van het linker blauwe biesje is ook al gequilt):

(oh, bah deze foto is veel donkerder). Maar wat een verschil dat quilten geeft, ik vind het altijd weer mooi om te zien. De bruine schulpjes rand ziet er hier nog erg plat uit. En ook het blauwe biesje heeft nog een randje steekjes nodig vind je niet? In de twee lege zijranden ga ik de boogjes van de applicaties op boven- en onderrand laten terugkomen, dat zag ik bij een cursist die op mij voor loopt, en ik vond dat wel een heel mooi effect. Zo zie je maar weer, soms is het heel slim om een beetje achter te lopen ;-)

Nog meer foto's? Ja hoor, ik heb eindelijk het afmaken van mijn laptoptasje weer opgepakt:

Het zwarte is het originele tasje en dat ga ik bekleden, want ik houd niet van zwart. Daarvoor had ik tijden geleden al twee patchwork paneeltjes gemaakt en nu heb ik eindelijk bedacht hoe ik ze verder ga verwerken. Nu moet ik nog even plakkatoen meenemen, want dat zwart schijnt door, dus ik strijk aan de binnenkant een laagje plakkatoen en dan gaat het originele hoesje erin. Vervolgens vouw ik de bovenranden naar binnen en steek ik die met de hand (?) vast op de rand waar ook de rist vast zit. ik laat de lapjes wel wat verder uitsteken zodat de rits onzichtbaar verwerkt wordt.
Dit is de andere kant:


Vanavond ga ik weer Bee-en, morgen mag ik de verjaardag van mijn opa, die 95 jaar wordt, meehelpen vieren en daarna gaan we lekker verder naaien, dus ik ga een heerlijk weekend tegemoet!


Oh, ja deze foto had ik nog vergeten toe te voegen in het vorige bericht, een mooie patchwork shopper:


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Shirley zei

LOL om die DVD voor Roos, je hebt ook van die cd's met vogelgeluiden, vinden de katten ook te gek. Z&Z zouden het liefst in de geluidsboxen kruipen als die op staat.