zaterdag 16 oktober 2010

Problem solved

Well this solves our problem about what we shall do for the next 3 hours. Zei een man die achter zijn vrouw aan binnenkwam gistermorgen. (Nou dit lost het probleem wel op van wat we de komende 3 uur eens zullen doen) En hij keek er niet eens echt heel ongelukkig bij :-)

Vervolgens maakte hij nog een opmerkelijke opmerking toen ik nieste. Hij vroeg of ik een 'cold' had (of ik verkouden was). En toen ik antwoordde: nee ik heb last van allergieën, zei hij 'Perfect'... Dat vond ik zelf een beetje cru, maar hij bedoelde het vast niet zo... Ik dacht nog zal ik 'well, thank you' zeggen, maar het was geen Brit, maar een Zuidafrikaan, en ik weet niet of die dezelfde soort humor hebben als Britten, dus ik heb het maar gelaten.

Vandaag hebben we de 5e Dollyquilts bijeenkomst gehad. Het was weer erg gezellig, de quiltjes van de vorige keer waren mee (Elly had hem zelfs al af, de achterste, op haar blog (klik) zie je hem heel mooi recht van voren!):

Met een hele leuke kleurwijziging bij Sien (midden). (ik vind hem in het blauw in ieder geval ook heel mooi, en kijk dat oog, dat zit er bij mijne (vooraan) nog niet op!)

Daarna gingen we aan de gang voor alweer het 5e quiltje, dit keer moesten we werken met 60-graden driehoeken:

Ik ben blij dat we daar een mooi liniaaltje voor hebben, want het kan natuurlijk met de 'gewone' liniaal met de 60 graden lijnen daarop, maar dit gaat zo lekker handig!

Dit keer werkten we met de traditionele Hollandse stofjes en een paar reproducties van Nederlandse 'Feedsacks'. (Begin vorige eeuw werden meel, suiker, veevoeder etc. in stoffen zakken verkocht. Om commerciële redenen werden die zakken met leuke printjes versierd, zodat de dames de producten met de leukste printjes kochten om de stoffen vervolgens her te gebruiken, slim hè!)

Netjes naaien en alle naadjes dezelfde kant op:


En langs de rand prairiepoints maken:


Dan wordt ie uiteindelijk zo:


Oh, wat ben ik toch dol op rood/witte stoffen en quilts. Het viel me overigens mee hoe makkelijk je werkt met die 60-graden driehoeken, het naaien gaat echt heel gemakkelijk, ik ga het zeker vaker doen! En ook die prairiepoints vind ik een verrassend leuke randafwerking, die zal je ook nog wel eens terugzien in een van mijn toekomstige projecten :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

inge zei

het is een prachtig quiltje Merel!

martine zei

Wat een schatje is dit geworden.

katrien zei

Leuk om dit alles hier te zien.

Shirley zei

Wat een prachtige glazen pot heb je gekregen, staat net een snoeppot zo mooi, en kalorievriendelijk. En dan die houten bordjes, ooh wat erg dat die zo laat binnen kwamen, want ze zijn super. Mooie Dollyquiltjes ook, handig liniaaltje voor driehoekquiltjes, enig ook om in de H&W stofjes te maken, lijkt me.

Hilde zei

Echt mooi hoor, mijn lievelingskleuren!

Hilde zei

Wat is hij prachtig, mijn lievelingskleuren!