donderdag 21 april 2011

BLOM deel 4 (eindelijk)

PFFF, daar ben ik eindelijk met deel 4 van de BLOM van dit jaar. Sorry voor het oponthoud.Log Cabin. Een klassieker. Deze mag natuurlijk in geen enkele sampler ontbreken en het leek me wel leuk om dit blokje eens een keer in zo'n klein maatje te maken met een mini haardvuur.
Hier kun je de mallen downloaden. (er staan er 6 op de afdruk, maar je hebt er voor de sampler natuurlijk maar 1 nodig). Een klassiek paperpiecing patroon. Let goed op de inkleuring met de ene helft donker en de andere helft licht.


De setting is ook klassiek, het barn raising patroon, maar om toch een beetje anders te zijn, doe ik hem maar eens over dwars. De blokjes kunnen zo aan elkaar, geen sashing of tussenblokjes. Het log cabin patroon is juist zo leuk door de secundaire patronen die de diagonaal welke ontstaat door de inkleuring veroorzaakt. Dit quiltje bestaat uit 24 blokjes 6x4. Speel als je de blokjes klaar hebt eens door ze te draaien en kijk welke setting je het leukst vind. Maak tussentijds digitale foto's zodat je al bladerend in je foto's de leukste setting kan kiezen.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Birgit zei

mini-log cabin, yummie