dinsdag 12 april 2011

Voorjaarskleuren

Het quilten van de hartjes is klaar. Nou nou, dat schoot op! Helemaal niet, maar ja deze quiltte ik dan ook tijdens de woensdagochtend Bee, en gelukkig duurde het heel lang, want dat betekent dat ik vaak ben onderbroken om klanten te helpen :-)Ik ga de achterkantstof naar voren slaan als afwerkrandje. Maar als ik deze op de ruitjes appliceer, dan zijn de ruitjes aan de rand kleiner dan de rest en raak ik de puntjes van de sterren kwijt. Ik kan natuurlijk de naadjes openstrijken, maar dan weet ik weer niet precies waar ik moet zijn. Dus ik vouw de rand van de achterkantstof tegen de rand van de top aan.

Eerst snijd ik de achterkant rondom 4 cm breder dab de top, en de vulling 2 cm breder dan de top. Let er hierbij op dat je de achterkantstof goed ver weg vouwt als je de vulling snijd. Je moet wat vulling laten staan omdat anders de bies geen vulling heeft. Ik neem de vulling in de bies ook nog eens dubbel, want dat voelt wat steviger. Als je dit niet wilt snijd je de vulling 1 cm buiten de top.

Dan vouw je de achterkantstof naar voren met de rafel gelijk aan de top:

(de spelden zitten er even in om de foto te kunnen nemen)

Dan vouw je de vouw van de achterkantstof t├ęgen de rand van de top aan:


Hier heb ik het een stukje opengetrokken zodat je het goed kunt zien:


Zo dat is voorbereid, ik kan morgen (op de woensdagochtend bee, eens in de twee weken) gaan beginnen met deze naadjes. (moet ik niet vergeten de juiste kleur garen mee te nemen)

Als ik er mee aan de gang ga, laat ik dan nog wel even de hoekoplossingen zien.

Groetjes, 


Merel 

6 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

dus op de zaterdagbee is hij af?

Hilde zei

Prachtig werk, ik sta vol bewondering voor de perfecte hoeken die je kan stikken, super!!!
Groetjes

Yvonne aka sommeke zei

Da's een frisse! Succes met het boord- en hoekwerk!

Sabine zei

Mooi hoor! Die blauwe stof komt goed tot z'n recht ;-)

Shirley zei

Jeetje hoe komt het dat je de punten tot helemaal in de naadtoeslag hebt lopen, heb ik iets gemist? Maar je bent niet voor 1 gat te vangen gelukkig.

Birdblocks zei

@ Shirley, de puntjes lopen niet in de naadtoeslagen door hoor! De naadtoeslagen liggen er nog achter, want de kartonnetjes zitten nog in de rand :-) Als ik ze nu openvouw, dan weet ik niet meer waar de bies precies moet komen, dus ik heb besloten om het zo te doen...