dinsdag 12 april 2011

De groeten

Jullie moeten de groetjes hebben...

van wie? nou van F.L. Cabin (Flanellen Log, voor vrienden). Hij gaat met zomerslaap. Een beetje vroeg misschien, maar ja, het is ook al zo lekker warm en zonnig. Hij voelt zich gewoon niet meer zo thuis in dit weer, met al zijn flanelligheid. Dus hij heeft besloten om er vroeg in te gaan. Misschien komt hij nog een keertje boven water, maar hij verwacht er pas weer in het najaar echt tegenaan te gaan.

Ach, hij is al voor bijna de helft voorzien van mooie verenpatronen. In het najaar oh, daar gaar hij nu van dromen, dan zal hij zich helemaal verder laten bestikken. Zodat hij op het juiste moment zijn werk kan gaan aanvangen. Lekker flanel toevoegen aan een bedje voor de winter!

En dat geeft mij de ruimte om de Flying geese weer eens op te pakken. Hij ligt al een tijdje gesandwicht klaar. Er zit een heerlijke zachte, lichte, luchtige zijden (oh jummie...) vulling in. Het quiltpatroon voor in de tussenstroken had ik al bedacht. En Marion gaf me een leuk ideetje voor de stroken met de gansjes.

Roos vind het ook een goed idee om deze te gaan quilten. Tijdens het selecteren van het garen heeft ze alweer een mooi slaapkuiltje gedraaid. Je ziet rechts op de foto: ik moet het spoeltje nog draaien, zo snel was ze erbij.


De selectie van het garen, de donkere King Tut (nummer 935) komt in de donkerblauwe tussenstroken. De lichte King Tut (nummer 927) komt in de flying geese stroken en op de achterkant. Door een stukje van het garen af te rollen en als een 'poeltje' op de ondergrond te draperen kan je een beetje het effect van een enkel draadje zien.


In de donkere stroken quilt ik organische lijnen. Dus niet super recht en precies, maar een beetje golvend en bewegend. De stroken zijn 2,25 meter lang, dus dat is per strook al best even werk en ik wil mezelf niet overbelasten, dus ik doe 1 strook per keer. Dat blijken 9 lijnen te zijn, zoals ik het hier gedaan heb met deze tussenafstand (die ik geheel op het oog doe), dus ik heb hier alvast ruim 20 meter quiltwerk erop zitten. Dat betekent dat als ik alle 5 de stroken heb gedaan er ruim 101 meter quiltwerk in zit, en dan hebben we het nog niet eens over de ganzenstroken gehad.

Het wordt een mooie waterval aan lijnen. Ik ben erg blij met hoe het gaat worden. Ook het effect op de achterkant vind ik leuk, want zo kan je straks toch een beetje de verschillende stroken op de achterkant terug zien.
 

Toen ik de baan gedaan had en hem even klaar wilde leggen voor een foto was daar al meteen weer de controlecommissie, dus als je kattenharen op de foto's ziet...

Volgende keer zal je zien wat we bedacht hebben voor de flying geese banen!

Verder heb ik dit weekend heerlijk genoten van alweer de 2e Formule 1 race van het seizoen! Dit was echt een leuke wedstrijd, jammer dat hij niet een paar ronden langer duurde, want ik had Mark Webber nog graag op het podium gezien, maar ja, hij had nu ook al een mooie race, op de start na.
Zelf moest ik ook nog even een pitstop afgelopen maandag, vorige week was ie al weg voor APK waarbij ik aan nieuwe achterbanden moest (ik mag me schamen, bij een van de banden was het canvas al zichtbaar, glk). Maar zondag stond een van de nieuwe banden al plat. Ze hebben hem gisteren weer voor me opgepompt. Het zal mij benieuwen.
En oh heerlijkheid, komend weekend is er alwéér een race, dus je weet waar je me komende zondag kan vinden...


Groetjes,Merel


www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Marion zei

Ja, de groeten terug hoor! En je gaat lekker met die flying geese, heel subtiel zo :-) En ik ben benieuwd hoe 'ons' plannetje werkt op de geese zelf!

Sabine zei

Ik hoop dat het mooie weer blijft, dus dat het flanelletje inderdaad in de kast mag blijven en tja, King Tut, het is echt prachtig garen! Ook mooi bij je batiks.