vrijdag 8 april 2011

Voortgang van Dromen van Ierland

Het ging als een speer toen ik er net mee begon. Maar het lijkt wel dat, elke keer als dat gebeurd, de tijd die het kost om er mee verder te gaan extra langzaam gaat, zodat de totale tijd toch weer uitmiddelt. Ik naaide al een keer in een half uurtje tussendoor de paar stroken aan elkaar om de randen mee te maken, maar ik nam er niet de tijd voor om veel achter elkaar te doen. Van alles komt er altijd weer tussendoor.
 
Nu zijn de stroken dan geperst en in stukjes gesneden. Ja, ze zijn zelfs alweer in setjes aaneen genaaid.


Maar weer ligt het even stil. Geeft niks hoor, het komt als het komt. Deze quilt bewijst maar weer eens: tijd kun je ook patchen! En uiteindelijk wordt het heus wel wat.

Dit wou ik ook nog even laten zien:
 
Ik schrijf voor mezelf niet een heel patroon, ik maak liever een recept ;-)
300 gram van dit en 50 gram van dat en dan bij elkaar gooien, LOL.

Zien jullie ook het foutje in het linker briefje waardoor ik in eerste instantie niet genoeg stroken mee had voor de blokken (gelukkig had ik al wat stroken gesneden voor de randen, die ik toen maar heb misbruikt voor de blokken voor het middengedeelte). Eén klein foutje, met grote gevolgen, nou ja... (het viel mee).

Op het rechter briefje kan je dus zien wat je nog nodig hebt voor de randen die ik gepland heb (mocht je de quilt ook willen maken en de zelfde randen willen toevoegen). Als ze aan de top zitten zal ik nog wel even de benodigdheden uitschrijven!
Dit is de EQ tekening inclusief de randen die ik hierboven aan het maken ben. (de 2 buitenste randen, allebei gewoon 5 cm breed, net als de eenheden in het centrum van de quilt)

Wordt vervolgd!

Groetjes, 

Merel  


2 opmerkingen:

Ieke zei

Hoi Merel,

Ik heb je blog gevonden hoor... Denk dat je mij niet meer kan herinneren, maar ik heb je gezien in Vijfhuizen. Ik kom snel een keertje langs in je winkel. En wat leuk dat je ook met een Irish Chain bezig bent!

groetjes, Marieke

Irene zei

Ooh, wat een mooie quilts laat je weer zien. Die groene (ja, duh) Irish chain wordt echt geweldig, ik ben benieuwd hoe die zich verder ontwikkelen gaat. Tot snel!