dinsdag 17 december 2013

Over lijnen...

... heel veel evenwijdige lijnen.

Dit project bleef vorig jaar na kerst liggen. Heb jij dat ook ,dat je na de kerst echt geen zin meer hebt om (nog even) een kerstprojectje af te maken?

Wel kwam ik erachter dat het heel fijn is om een project open te vouwen waarin de fout al verbeterd is! Ik dacht mij te herinneren dat ik dat hoekje nog moest vervangen, maar toen ik hem openvouwde bleek het al gedaan! Heerlijk! (en een les voor de volgende keer, pas iets wegleggen als je de fout er al af hebt getornd, of zelfs al helemaal verbeterd)


Omdat ik de breedte tussen de lijnen steeds wissel, maar wel herhaal, meet ik zo nu en dan de afstand van het quiltliniaaltje op van een baan die ik al gedaan heb. (je kan jet net zien uiterst rechts op de foto)


Gelukkig komt Rosie me zo nu en dan even 'helpen'.


En oh, wat moet ik veel draadjes knopen en wegsteken! Maar het is het me waard! (gezellig bij de kerstverlichting en een kerstmuziekje op :-)   )


Ik ben er achter gekomen dat je het onderdraadje niet helemaal naar boven hoeft te halen (om hem niet mee te stikken bij de eerste paar steekjes). Door een cm of 2 voor je naadje de naald 1x in en uit te steken blijft het onderdraadje (daar in dat ene steekje) net vast genoeg zitten om even verderop met de naailijn te beginnen.

Voorheen deed ik dat zelfde steekje, maar trok ik daarna nog even het onderdraadje naar boven, om hem vast te houden... Dit gaat dus soepeler, met het zelfde effect :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Tineke Rutte zei

Ziet er gezellig uit zo met Rosie erbij. :-)
"eerst uithalen en dan pas wegleggen".........
Ik hoor het m'n moeder nog zeggen, toen fronste ik m'n wenkbrauwen en dacht brrrrrrrr, nu weet ik uit ervaring hoe fijn het is!

Wens je fijne dagen en een heerlijke januari maand!
Tot volgend jaar.
10eke

Ps. m'n blog is in de lucht gegaan!

Tineke Rutte zei

Hallo Merel,
Wat zien de foto's er weer gezellig uit en wat heb je een mooi model weten te vinden(Rosie :-)).
Ik hoor het m'n moeder nog zeggen..... " Eerst uithalen anders krijg je er spijt van ".... Vervolgens deed zij het dan voor me!
Toch heeft het wel geholpen want ik doe het nu nog steeds braaf als er een keer iets fout gaat. :-)

Fijne feestdagen en een heerlijke januari maand gewenst!
Groetjes 10eke