donderdag 6 mei 2010

Voorjaarskleuren mysterie deel 3

Daar ben ik dan eindelijk weer, met deel 3 van de mysterie. Ik was even een paar dagen offline om bij te komen hoor van Veldhoven enzo. En ik wilde zo graag vooruit lopen met de mysterie voor jullie, zodat je een plaatje zou hebben van de top. Maar ja, Anita is zó aan het aandringen (LOL) dat ik nu alvast maar de volgende stappen heb gefotografeerd. Zal je zien dat zij haar top eerder klaar heeft dan ik, ze was ook al zo snel met het maken van de vorige stap.

Hier vinden jullie het blogje dat Anita schreef over haar uitvoering van deze mysterie.

Nou daar komt ie dan:

Snijd alle blokken horizontaal en verticaal middendoor. Het midden zou 14 cm vanaf de kant moeten zijn, maar mijn naadtoeslag is blijkbaar niet meer zo zuiver (ik had al een tijdje het idee dat mijn naald niet meer lekker in het midden staat, gelukkig is Bernie (de naaimachine) nu weer net voor een beurt geweest, even goed opletten dus). Maar zorg ervoor dat de snijlijnen in het midden van de blokken lopen (ook als dit niet helemaal 14 cm vanaf de kant is).


(er is iets geks met het licht aan de hand, maar je kan wel goed zien wat er moet gebeuren, dus het moet maar even zo)
Nu ga je de twee hoeken die ik een beetje uit elkaar heb geschoven omwisselen, zorg ervoor dat je de stukjes niet draait, dit is zeker van belang bij stofjes die een richting hebben, zoals deze!Dan komen de lapjes op deze manier te liggen, nu nog even zo aan elkaar naaien en dan is het blokje klaar:


Nou Anita, wie het eerste klaar is? (ik ben alweer afgeleid, want met veel meer dingen bezig, dus jij zal het wel winnen! Laat je nog even horen als je er weer over blogt, dan zet ik een link hier)

Iedereen die ook aan deze mysterie is begonnen of gaat beginnen, laat je even horen, dan zet ik hier een link naar je post!

In de winkel was ik bezig met leuke nieuwe pakketjes maken, in pastelkleurtjes, die wilde ik jullie niet onthouden:

Het zonnetje doet goed, daar komen mooie pakketjes van :-) Nu nog een beetje opwarmen, want ik vind het best nog koud, al ziet het er heerlijk uit!


Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Anita deR zei

Ha Merel, was al een aantal keren wezen kijken op je log, niet een klein beetje nieuwsgierig. Leuk, leuk, leuk.
Ik hoop zaterdag naar de BEE te komen.

Yvonne aka sommeke zei

Hahaha, ik gaf m'n zweepje aan Anita door! Ze is snel hé! ;-)

PS. Ik zag gisteren foto's van een kussende Belgische quiltvriendin. Fotografe is nu aan het uitvogelen hoe ze die foto's van haar digi in m'n mailbox kan toveren.
Geweldig dat ze het deden!!!

Isabella zei

Leuk zo'n misterie. Ik ga er niet aan beginnen want ik heb nog zoveel liggen maar vind het heel erg leuk om dit te volgen.

Dineke zei

Ik doe wel niet mee aan je mysterie, maar ik ben wel ontzettend nieuwsgierig wat het wordt straks. LOL