dinsdag 21 juni 2011

Birds galore

Gisteravond toen ik de achterdeur dicht wilde gaan doen wou Roos maar niet naar binnen. Ze zat zeer geconcentreerd ergens naar te kijken. Ik zag niet wat het was, want het was al best donker, maar uiteindelijk herkende ik het dan toch:

Er zit een Mereljong voor mijn achterdeur. (ja, ik mag dan een klein huisje hebben, ik heb wel 2 achterdeuren!) (en ja, ik heb mossige tegels, maar het is een tuin op het noorden, er is echt geen kruid tegen gewassen). Even inzoomen:

Hij bleef maar stoïcijns zitten. Maar ja, jonge merels die net uit het nest zijn kunnen nog zo'n 2 weken niet vliegen. Voor dit exemplaar die in de besloten binnentuin bij mij achter is geboren, betekent dat niet veel goeds. Er lopen zoveel katten achter, dat redt ie nooit.

Verder heb ik dit weekend lekker zitten quilten aan de Flying geese. Ik heb vergeten jullie afgelopen maand een update te geven voor de challenge met Judith, maar ja Judith was ook even uit de roulatie vanwege haar operatie. Ik had afgelopen maand wel al wat gequilt, namelijk 2 ganzen-banen, dat had ik in die update kunnen laten zien.
Nu heb ik alle blauwe tussenbanen gequilt (daarvan was er voorheen pas 1 gedaan), dus het schiet op! daarom maar even een tussentijdse update voor de challenge.
De achterkant:


en een stukje van de voorkant (met zoals altijd een inspectie):


Zo lijkt ie al af hè:


Maar ik moet dus nog 2 banen met ganzen, en dan nog even afbiezen natuurlijk :-)


Ah, waarom heb ik die 2 banen niet ook nog ff gedaan?
Nou het was gisteren al laat genoeg geworden toen ik die blauwe banen afmaakte.

Ja maar, kom zeg, had je dan niet wat eerder kunnen beginnen?
Uhm, nou, goh, tsja, dat wel natuurlijk, maar ik laat me nog wel eens afleiden, ik heb een hele nieuwe wereld ontdekt :-) (te weten brettspielwelt, oftewel een spellenwebsite), daarnaast lees ik natuurlijk het een en ander aan blogjes en daarbovenop heb ik ook vrij recentelijk deze website ontdekt: JigZone. En ik kreeg toen ik 4 jaar was niet voor niets de bijnaam PienPuzzel, ah, dat mochten jullie eigenlijk niet weten :-)
Nou ja, vandaar dus, maar dat mág, er is ook leven naast het quilten.

Bovendien heb ik nog wel meer quilterigs gedaan, Marion kwam zondag ook nog even voor een 2BImp, maar daar heb ik geen plaatjes van, ik heb enkel een hele zooi lapjes gesneden voor meer sterren. Marion trouwens ook, want die maakt er een hele quilt van, van die sterren, maar wel een inchje groter dan de mijne :-)


Zal ik deze week het quiltwerk van de Flying geese afkrijgen? Ik heb geen idee, maar de bies ligt gesneden klaar, er is hoop!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel,
Nou je hebt weer heel wat gedaan op quiltgebied hoor, dat lukt mij meestal niet.
Maar zoals je al zegt er is meer in het leven dan quilten en dat mogen we ook niet vergeten, maar het blijft wel leuk!!
Die flying geese is erg mooi en leuk gequilt hoor.
Groetjes Adri

Judith zei

Na mijn vakantie ga ik weer vol tegen de challenge aan. Dan gaat de concentratie hopelijk weer goed, want dat is het grootste probleem op het moment en met snijden heb je toch echt concentratie nodig.

Jantine zei

Wat wordt dat een schitterende quilt met al dat intensieve quiltwerk. Petje af!