donderdag 6 oktober 2011

Over cadeautjes, speldenkussens en hoe het gemaakt is


Vorig berichtje vertelde ik al over het heerlijke weekend. Waarin ook een speldenkussentjes ruil was georganiseerd. Je maakt een speldenkussen, verpakt als cadeautje lever je het in, waarvoor je een lootje krijgt. Dat je op een ander (speldenkussen-)cadeautje ziet zitten, en die is dan voor jou :-) We moesten even geduld hebben, want vrijdag al ingeleverd en zondagochtend stonden ze allemaal klaar in de ontbijtzaal, leuk!

Ik maakte een speldenkussen op de deksel van een blikje. Het blikje is groen, dus een groen patchworklapje gemaakt.


Daaruit twee cirkels geknipt, omdat ik had bedacht dat het wel handig zou zijn als er aan de binnenkant van de deksel ook een speldenkussen zou zitten. Ik knipte ook nog 2 cirkels van malletjesplastic, dat werd de bodem van de bolletjes. Een goed stevig rijgsteekje langs de rand van de cirkels, vulling erin en dan om de bodem de rijgdraad aantrekken.

Het bolletje bovenop naaide ik vast door het plastic venstertje van het blikje heen. Het bolletje aan de binnenkant werd voor mij vastgelijmd met bizonkit ofzo. Ik heb het een week laten drogen en uitwasemen, dus het blikje ruikt gelukkig niet naar de lijm!

Aan de buitenkant ziet het er gewoon leuk uit en kan je hem gebruiken als je blikje dicht zit. En als je op pad gaat kan je de spelden aan de binnenkant steken, dan zitten ze 'beschermd' zodat de spelden niet los in je tas terecht komen.


Hier zie je het blikje (en links een ander speldenkussentje, van wie die is kan ik me niet meer herinneren :-(    )En de binnenkant. (deze foto's heb ik even geleend van Shirley)


Nog even een mooie foto van het kussentje dat ik mocht ontvangen, gemaakt door Guute. Ik ben er erg blij mee, want het is zo lekker anders dan wat ik zelf altijd doe, een heel andere stijl zo nu en dan is heel inspirerend.

Hier een lijstje met bloggers die ook op het weekend waren (als je er niet bij staat, graag even een berichtje, dan voeg ik je alsnog toe!)
Berna
Guute
Hilde
Inge
Ingrid
Judith
Katrien

Miranda
Shirley
Yvonne
(soms even verder bladeren voor de verslagen van het weekend, de linkjes zijn naar de homepage)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Trijnie zei

Wat een ontzettend leuk en handig idee dat speldenkussen in blik.

inge zei

ik vind je idee superleuk !

Shirley zei

Dat blikje was van jou, ik had het kunnen weten, liefde is.... Het is nog steeds nagenieten, heb alleen nog geen steek gezet of snee gemaakt sinds we terug zijn, ben m'n potje energie kwijt.

Elske de Bruin zei

Hoi Merel,

Wat een leuk speldenkussen heb je gekregen! Helemaal 'mijn' stijl.

Groetjes,
Elske

Yvonne aka sommeke zei

Dat linkse speldenkussen is nu van mij, werd gemaakt door Katrien C. ;-))))