woensdag 13 maart 2013

Over soep en croutons

Brrr. Met die koude wil ik nog wel een lekker stevig soepje maken! Dit keer een broccolisoep:

Smoor in de pan voor de soep een paar fijngehakte teentjes knoflook. Voeg daarna 2 liter bouillon (of meer, als je veel broccoli hebt) toe.

Snijd de broccoli in stukjes, ook de stamdelen, waarvan je de oneffenheden af hebt gehaald. En schil en snijd een aardappel (of 2 kleine), kook deze in de bouillon tot ze gaar zijn. Dan met de blender erin, en op smaak brengen met zout en peper. De aardappel maakt de soep heel romig, dus je hoeft er geen room aan toe te voegen (mag natuurlijk wel, LOL). De broccoli maakt de soep prachtig groen!

Om er een volledige maaltijd van te maken serveerde ik erbij kipfiletrolletjes gevuld met roomkaas light (met een smaakje). Mijn Grote Liefde maakte de croutons, jummie!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Anoniem zei

Jammie, jammie, dat ziet er heel lekker uit. Smakelijk! Groetjes Wilma