dinsdag 7 januari 2014

Over 100 blokken


... met 50 stofjes. (op de foto 'slechts' 40, de 10 effen lapjes  moeten nog op de foto ;-)  )


In dit boek heeft Tula Pink 100 gweldige leuke MODerne patchworkblokjes verzameld.  Zodra ik het boek zag, begonnen mijn vingers te jeuken. Het is niet alleen een verzameling blokjes, maar Tula heeft ook een aantal verschillende quilts uitgewerkt. Sommige met 'slechts' 70 blokjes, sommige met alle 100. En OH alle quilts die erin staan zijn leuk! Wat een keuzes.

Uiteindelijk heb ik besloten om de quilt uit te werken in de regenboog aan kleuren (zie mijn stofselectie bovenaan), maar met de layout met twee verschillende kleuren achtergrond.


Hoe de regenboogkleurenquilt eruit ziet zie je hier:

(deze setting is mooi en simpel, de iets ruimere opzet van de bovenste quilt sprak mij dit keer wat meer aan!)

Kijk eens wat de blokken mooi zijn uitgewerkt. Alleen daarom is het boek al smullen! Omdat het boek in inches is uitgewerkt werk ik ook in inches. En omdat ik op mijn Featherweight machientje zo'n mooi kwart-inch voetje heb, ga ik deze blokjes op mijn Singertje maken :-) Mag die ook weer gezellig in het zicht op mijn bureau.


En het beste nieuws? Jij kan meedoen! Ik heb er een 10 maanden club van gemaakt, waarbij je elke maand 5 lapjes in één kleur ontvangt. De eerste zending komt het boek ook mee, en de laatste zending komt de achtergrondstof met je lapjes mee. Zo kan je elke maand een aantal blokjes maken en heb je deze quilt in een klein jaar bij elkaar gespaard.

Ik ga mijn blokjes elke maand bloggen, maar je kan zelf ook andere blokjes kiezen om te maken, het staat geheel vrij welke blokjes je in welke kleuren gaat maken. Als je maar steeds ongeveer 10 blokjes per maand/zending maakt :-) (En, nee ik ga niet controleren of je bij bent met je huiswerk hoor, LOL)

Wil je meedoen? Lees op de City Samplerclub pagina op de website hoe je je kunt opgeven, gauw doen dus!

Ik heb er zin in!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Dominique zei

Hoi Merel,

het ziet er leuk uit, zijn het fat quarters of heb je meer nodig.
groeten Dominique

Birdblocks zei

@ Dominique: wat je ontvangt zijn Fat quarters, maar dat is meer dan je nodig hebt hoor: Reken maar 50 FQ's voor 100 blokjes van 6x6inch.
Ik verwacht dat je iets minder dan een halve FQ overhoudt.(Uiteraard afhankelijk van hoe zuinig je snijdt).
Groetjes, Merel