vrijdag 21 maart 2014

Over golven

Nadat ik helaas niet verder kom quilten op het stoere quiltje, heb ik nog even mijn haakwerk ter hand gepakt en ben ik vervolgens naar bed gegaan. Jammer dat ik er niet verder mee kon, maar geen man overboord, want ik had nog meer leuke werkjes mee!

 De volgende ochtend begon ik vol goede moed aan het volgende project. Een nieuwe aankoop voor de winkel was een 'halve layercake' oftewel een stapel driehoeken van 10x10 inch. Daarbij zit een heel leuk patroon van deze quilt:

De quilt (rechtsboven) is best wel groot, want zo'n zigzag-deel bestaat uit 4 driehoeken van dezelfde kleur, elk van die driehoeken is 10 inch(ongeveer 25 cm) langs de korte kant gemeten!
(die driehoekjesstof linksonder is besteld, maar nog niet binnen)

Ik besloot om in mijn eigen uitvoering van de quilt de achtergrond wat lichter blauw te maken. Ook besloot ik om een baan met bubbel-stof te maken in het effen vlak. Ik vind het nu eenmaal leuk om zelf ook nog iets toe te voegen aan een bestaand patroon.

Zo gezegd, zo gedaan de driehoeken zaten natuurlijk in een wip in elkaar, grote stukken snel thuis. Wel even goed opletten op de volgorde, dus ik naaide netjes een verticale strook per keer, zodat ik daarmee niet de mist in kon gaan.

Omdat ik het moeilijk vond om alle vierkanten even groot te krijgen met die kartelrandjes van de stof besloot ik om de blokken nog even netjes haaks en even groot te snijden. mijn quilt wordt dus een ietsje (een paar centimeter) kleiner dan het origineel.


Dit is overigens het origineel, zoals hij op 'quiltmarket' hing in Houston. (quiltmarket is een groothandelsbeurs die voorafgaat aan de quiltshow. En nee, helaas ben ik daar zelf niet geweest!)

Na het naaien van al die driehoeken kon ik het grote effen stuk pakken. Daarin had ik dus een baan van die bubbel-stof bedacht, echter.... Ik had niet goed opgelet en de baan stof die ik mee had was 25 cm gesneden! Leuk hoor, maar die zigzaggen zijn wel 2x zo breed, dus de bubbelstrook die ik daarboven had gepland moet wel bijna 50 cm breed zijn!

Dus opnieuw kon ik een project 'in het zicht van de finish' opvouwen en opbergen :-(
Treurde ik daarom? Nee hoor! Ik had immers nog een doos vol andere werkjes bij me :-)

Tussen het naaien van deze blokken door had ik met leader/ender lapjes gewerkt, dus ook het derde project van het weekend was al op gang en na de lunch begon ik met een stapeltje lapjes die ik tijden geleden al had gesneden (moest alleen nog maar even in elkaar, ken je dat?), morgen laat ik zien hoe dat afliep....

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

Geen opmerkingen: