zaterdag 24 januari 2015

Over design boards


Bij het voorbereiden van blokjes, in dit geval de blokjes van de City Samplerclub, is het heel fijn als je de lapjes van één blok in het patroon kan uitleggen.


Ik gebruik daar deze zelfgemaakte design boards voor. Een lichtgewicht board met daarop een stukje flanel (en in het geval van het bovenste board, afgewerkt met een 'biesje'). De bedoeling is dat ik op alle 6 boards die ik heb zo'n biesje plak, maar zover ben ik nog niet.


Ik heb de boards die eenzijdig zijn voorzien van een plaklaagje zelf beplakt met flanel. Beide artikelen zijn in de winkel te koop. Een setje van 6 boards en flanel ook, dat heb ik effen wit of met een vakjesverdeling van 2 inch.


Ik heb het flanel iets ruimer dan het board gesneden en 2x dubbelgevouwen, het beschermfolie van het plaklaagje gaat eraf...


... dan leg je het flanel onderop het board, iets overstekend, probeer het een beetje recht en glad neer te leggen.


Dan voorzichtig het flanel verder op het board uitvouwen, steeds recht en glad houden, vanuit het midden naar buiten met de hand vaststrijken.


en dan de uitstekende randjes eraf snijden of knippen.

Het biesje heb ik net zo gemaakt als je normaal een bies om een quilt maakt. Dit heb ik met boekbinderslijm vastgeplakt, eerst de dubbele rafelkant op de achterkant, dan omslaan naar voren en dan op de binnenkant van de vouw de lijm aanbrengen en op de voorkant bevestigen.

(als ik mijn andere boards van een vrolijk biesje ga voorzien zal ik hopelijk er wel aan denken om foto's te maken)
Het biesje is vrolijk en het voorkomt dat het flanel gaat uitrafelen. Bovendien stapelen de boards iets beter met de biesjes erom.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

3 opmerkingen:

Marina Brito de Campos zei

Ik heb ze wel eens in de winkel zien liggen, maar nooit begrepen waar die platen voor waren. Handig!

Anoniem zei

Hi Merel, handig hoor zo'n klein board! Heb ze niet eens gezien toen ik in de winkel was! Werd helemaal verblind door de vele stofjes die je had liggen en staan!hahaha.
Groetjes Adri.

10ekequilt zei

Handig Merel, kom ze binnenkort in de winkel bekijken!
Groetjes 10eke