woensdag 21 januari 2015

Over roze, 4-tinten en LowVolume

Een week na het versturen is het tijd voor een plaatje van het MOD Stash pakketje van januari. 

Wil je ook zo'n pakketje ontvangen, mail mij dan welke kleur je wilt. Mocht je een heel (of half) jaar lang deze leuke setjes willen ontvangen, kijk even op de website voor alle gegevens.


Die achtergrondstof heeft niets met het MOD Stash pakketje te maken. Echter ik vind het wel leuk om op de achtergrond nog iets leuks te laten zien (beter dan die saaie snijmat). Dit keer een stof met 4 gradaties van licht naar donker van dezelfde kleur. Handig! Vier bij elkaar passende tinten in één lapje.

Deze 4-tintenstof is er in vier kleuren: roze, blauw, grijs en lime groen. De andere helft van de stof (je ziet hier maar 55cm van de 110cm) heeft dezelfde vier gradaties.

Dan nog iets nieuws! Dit jaar start ik ook met de LowVolume Stashclub:

Het werkt ongeveer net zoals de MOD Stashclub, alleen zijn de kleuren niet specifiek aan een maand verbonden. Voor de MODerne quilts worden heel vaak zogenoemde LowVolume stoffen als achtergrondstof gebruikt, liefst verschillende door elkaar.

Nu blijkt dat die stofjes heel vaak niet 'vanzelf' in je Stash zitten, dus vandaar deze club. Zo spaar je voldoende variatie bij elkaar!
Weet je niet precies wat nou bedoeld wordt met LowVolume stoffen, kijk dan het filmpje op dit blog maar eens, Cheryl legt het uit!

Zelf ben ik al een tijdje bezig met verzamelen van deze stofjes, dit is een voorbeeld van mijn stapel LowVolume lapjes:


In deze blokjes zie je het effect, ook al wordt LowVolume meestal als achtergrond gebruikt.
(in dit geval heb ik ook nog extra gespecificeerd op 'tekst', maar de lichte stofjes vallen ook allemaal in de categorie LowVolume):


Wil je een van de setjes stoffen ontvangen (de roze MOD Stash van de bovenste foto, de 4-tintenstoffen, of  bovenstaande LowVolume selectie op de donkerpaarse achtergrond) gewoon even mailen, dan sturen we je een factuurtje en dan heb je de lapjes binnenkort in huis.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

Geen opmerkingen: