donderdag 27 augustus 2015

Over SAIL en spash het anker

SAIL2015 is weer voorbij. We kunnen weer rustig ademhalen. Het was leuk, maar als je, zoals ik, in een wijk woont waar de tall ships letterlijk aanmeren is het ook wel een paar dagen hééééél druk!

Ik greep deze happening aan om mijn anker-top nu eindelijk eens af te maken, en zelfs een eind op te schieten met het quilten! Het valt op de foto niet zo op, maar deze top is ongeveer 160x180cm, geen kleine jongen. (2 dames op stoelen staan erachter om hem omhoog te houden, LOL)

Dit gevaarte geheel quilten in 5 dagen (gewone werkdagen incluis) was toch net een iets te hoog gegrepen doel, maar dat mag de pret niet drukken. Ondanks dat de sfeer nu weer gewoon is, heb ik nog steeds zin om hem af te maken :-)

Een paar sfeerimpressies van afgelopen week:

De Seedof uit Rusland kon wel een likje verf gebruiken, maar zo vanuit de verte toch wel imposant. Hij ligt aan de binnenkant van Java-eiland (Amsterdam hoor, niet Indonesië), vanaf de noordwal zag je alleen de masten boven alles uitsteken :-)


Deze editie besloot ik om wat extra aandacht te besteden aan de boegbeelden, deze zit op het Noorse schip. Niet alle schepen hebben meer boegbeelden helaas. Deze is heel netjes, het boegbeeld van de Stad Amsterdam heeft iets meer bloot ;-)


Als ik het goed heb Equadoriaanse matrozen....


Al die schepen op een rij.....


Het boegbeeld van de Götenborg, uit Zweden is een prachtige 'gouden' leeuw.


Regelmatig vragen toeristen in de winkel waar de Iamsterdam letters staan, maar ja die worden regelmatig verplaatst, dus daarop moeten we het antwoord schuldig blijven. Vorige week stonden ze in het oostelijk havengebied.

Tijdens mijn fietstocht kon ik ook een mooi plaatje schieten van dit gebouw, dit ligt op KNSMeiland, dat ligt aan de oostkant van het Java-eiland, de strekdam (waarvanaf deze foto genomen is) verbindt beide eilanden met de rest van Amsterdam. Hier ligt voor mij wat geschiedenis. Dit gebouw werd ongeveer 23 jaar geleden gebouwd....

en ik mocht daar als stagiare (opleiding HTS Bouwkunde) aan meewerken. Ik heb hier vloeren gesmeerd, ge-PUR-d, voegen gevoegd, stopcontacten geplaatst, tegels gezet en nog heel wat meer!
Leuk om weer eens langs te fietsen.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

2 opmerkingen:

Carla zei

Hele leuke quilt, goed in de sfeer van de afgelopen tijd hè?
Genoten van je foto's!

Groetjes,

Carla.

Marina Brito de Campos zei

Wat een prachtige quilt. Als ik een boot had, zou ik hem zo maken!