dinsdag 30 november 2010

Gekken en dwazen....

... schrijven hun naam op muren en glazen.

Maar met zo'n setje chocoladelettertjes 'moet' je toch even je naam maken hè :-)

JAHOE, hij is af, de ZigZag, de top dan hè:

Quilten daarvoor moet ie nog even in de rij, want ik wil nu eerst mijn flanellen Log cabin quilten (nog even moed verzamelen). En daarna staat de Flying Geese op het plan. Gelukkig mag ik in de tussentijd wel gewoon nog wat patchen van mezelf :-)
(die witte vlekjes zijn sneeuwvlokjes, het begon net toen ik naar buiten ging voor de foto)

Maar omdat hij toch nog even in de wachtrij staat, heb ik deze top voorlopig maar even in de winkel opgehangen, dan kunnen jullie allemaal van hem komen genieten. Hij is zo lang, dat ik hem een stukje terug heb moeten spelden, anders dweilt hij maar over de grond.

Dan heb ik dit weekend ook nog even deze miniblokjes gemaakt. (ik weet even niet meer hoe groot/klein ze zijn). Er komt nog een effen lapje tussen, dat moet ik nog even uitzoeken.

Het is helaas een beetje een vage foto geworden, met dat rare licht van buiten is het moeilijk foto's maken. Het zal een Little quilt of Love gaan worden, groter kan het niet worden, want ik had slechts 6 lapjes van ong. 10x15 cm!

Verder heb ik nog een beetje gespeeld met een paar kussenpaneeltjes (kerst), want alleen maar een zoompje is natuurlijk wat al te simpel. Je kan zo veel meer leuke dingen met zo'n vierkant printje:

Deze punten zijn uit één vierkant gesneden, snijd een tweede op de zelfde manier om de cirkels af te maken :-). Ik sneed onder een hoek van 45 graden, maar nam deze 45 gradenhoek in het midden van de horizontaal. (uhm, is dit te snappen?)


Dit is gemaakt van één vierkant, deze snijd je: horizontaal/verticaal en 2x diagonaal. Dan de linker en rechter punten verzamelen en zo neerleggen:

(als je een tweede vierkant snijd kan je deze cirkel afmaken en ook nog een spiegelbeeldige maken met de andere punten), maar ik vind het 'kerstmandje' dat op de middelste foto ontstaat ook wel heel leuk!

Naai eerst de aanvullende stroken en driehoeken (die op deze foto's nog niet zijn geknipt) aan de losse driehoeken voordat je de boel in elkaar naait.
Lekker spelen met lapjes, LOL


Niet vergeten dat morgen de grote SALE begint, we moeten ruimte maken voor de nieuwe dingen, dus grijp de kans om stofjes voor kleine prijzen te scoren! Heb je een achterkant of een groot stuk nodig? Dit is het moment! de Sale loopt tot het begin van mijn vakantie en die start op 18 december 2010 om 15.00u! Vanaf 4 januari 2011 zijn we weer open.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wanneer mogen we de flanellen Log cabin quilten zien op je weblog?

Groetjes,
Anita

Anita deR zei

Wat ben je ijverig geweest, je zigzag is enig, maar die kleine blokjes zijn helemaal snoepstofjes.

Katrien zei

Hé stil zit je ook niet.
Mooi hoor je zigzag.
En leuke miniblokjes en kerst probeersels.