vrijdag 11 maart 2011

Sunshine

Gelukkig (voor mij) nemen sommige klanten hun werk wel eens mee, dat is altijd weer genieten, want zo zie je nog eens wat! Dit keer kwam Annet (geen blog) haar werk laten zien:

Kijk daar vrolijkt je hele dag van op! Hij lijkt trouwens op mijn beeldscherm wat harder dan in werkelijkheid. Alle kleuren rood, oranje, zalm, roze en natuurlijk geel zitten erin! Annet heeft lapjes gekocht en zelf lapjes (over-)geverfd.

Kunnen jullie geloven dat dit haar eerste werkstuk is? En dan meteen zo groot. Zelf zegt ze dat er allerlei fouten in zitten, maar die moet je dan wel met een vergrootglas zoeken hoor.
Ja, maar niet alle strookjes zijn even breed geworden, zegt ze. Nou net of we allemaal met een centimeter alles gaan zitten nameten, het gaat on het totaaleffect. Ik vind hem prachtig geworden en ik krijg zin om ook iets in deze kleurencombinatie te maken.

De blokken zijn op een ondergrondlapje genaaid en met de machine aan elkaar gezet. daarna is de quilt met de machine en met een heel mooi verloopgaren (King Tut) diagonaal door de blokken doorgestikt. Dit garen geeft ook een heel mooi effect op de effen rode achterkantstof (Aaaah, vergeten een foto van te maken...). Soms is het het gewoon waard om zo'n garen ook op de achterkant te gebruiken, het geeft zo'n leuk effect de vlakken die worden gevormd door dat verlopende garen.

Hij is mooi geworden Annet!, maar dat had ik je gisteren al gezegd :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Heel erg leuk ! Mooie, aparte kleurcombinatie.
Een fout is pas een fout als je hem ziet terwijl je met een galopperend paard langs de quilt rijdt. ( geleerd van een cursist !)

Francis Paul zei

Prachtig!!!!