zaterdag 25 januari 2014

Over warme regen


Ergens op een dag in januari wakker worden, je balkon op lopen en dit als uitzicht hebben... Niet verkeerd, toch?
Wederom mag ik als partner van een medewerker van de KLM meegenieten van goedkoop vliegen, wat een heerlijkheid. (als er tenminste lege stoelen zijn in de gewenste vlucht, en ja, er waren net genoeg stoelen over voor ons :-) Helaas was het vliegtuig zo vol dat we niet meer naast elkaar konden zitten, nu ja dan maar de nacht doorbrengen met hopen dat je niet per ongeluk je hoofd bij een vreemde op schoot legt, hihi )
Zonder deze regeling zou dit voor mij(-n krappe budget) een onmogelijke bestemming zijn. Welke bestemming? Nou tropisch warm en ver ;-) En omdat we er vorige keren ook zo hebben genoten, vlogen we dit jaar weer naar Bali!


De eerste dag zit ik nog verblindend bleek te zijn ;-), maar oh zo heerlijk relaxt een boekje lezen in de warmte!


Misschien had ik deze foto niet 's avonds moeten proberen te nemen...


De ontbijtzaal, net als heel veel andere gebouwen, heeft geen zijwanden. Zo kun je optimaal genieten van elk briesje. Als het regent doen ze eenvoudigweg de bamboe rolgordijnen naar beneden... (ja de placemats zijn van batikstofjes gemaakt, er zaten zelfs kerstprintjes tussen, LOL)


Want regen hadden we! Er schijnt een cycloon te zijn die zijn randen precies langs/over Bali laat wapperen!


Maar dat zal de pret niet drukken, want de druppels voelen warm ;-) Gelukkig hebben we maar 2 nachten (lawaai, want we liggen direct onder het dak en er is bovendien ook onweer) en ochtenden echt last van de regen.


(hoewel het wel heel veel foto's van natte achtergrond voorziet, gelukkig is de bui hier net over, en blijft het de rest van de dag droog)


OK, vleermuizen heb je in Nedeland ook, maar zoveel tegelijk had ik er nog nooit gezien (zelfs niet in Artis, LOL)


Bergen heb je in Nederland niet, en zeker niet met die terrassen landbouw.

Niet lachen, maar naar aanleiding van het 'woord van 2013' (ik loop zó achter) heb ik zojuist de 'selfie' ontdekt, ha ha (Ok, toch lachen)


Hier sta ik in het midden van een vijver :-)

Maar wel met droge voetjes gelukkig! Het is een van de vele vijvers en waterpartijen in een 'waterpaleis' dat we bezoeken, aangelegd door de laatste koning van Bali. Een prachtige uitgebreide tuin, met een pad dat dus door deze vijver heen leidt, met gigantische koikarpers vlak naast je voeten!

Ik heb uiteraard nog veel meer gezien, dus er volgen vast nog een paar berichtjes, ik zal proberen ze niet allemaal zo saai te maken ;-)
(ja, er zijn ook stoffige foto's om te delen)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

8 opmerkingen:

Anoniem zei

één woord heb ik daarvoor : JALOERS !
maar mijn tijd komt nog, eind maart trek ik naar thailand !

groetjes, marina

Anoniem zei

Ha Merel, helemaal niet saai mooi is het daar hoor ik loop gewoon een beetje mee door die mooie watertuin geweldig!
Groetjes Adri.

quiltingmieke zei

piep oh meid heeeerlijk wou dat ik in je plaats was,,echt....supermooie foto s , je maakt mijn zondag helemaal goed, geniet met volle teugen knuf mieke

Anoniem zei

Ziet er ontspannen uit, moet ik ook eens naar toe. (misschine over 5 jaar)

Marina Fluit zei

Grappig om alles zo terug te zien. Die laatste koning van Bali weet je dat de (over)grootvader van prinses Mirah was? Vandaar het prinses dus. Ik ben daar ook geweest met haar toen ik op Bali was. Het is nu geloof ik van Unesco??
Veel plezier daar,
Groetjes uit vochtig en fris Nederland.
Marina Fluit
(nee die andere Marina ben ik dus niet, want jaloers ben ik zeker niet, het is niet mijn favoriete vakantiebestemming,..)

Marina. zei

Heb je je nieuwe jurk al aangehad?
Groetjes, Marina.

Anoniem zei

heerlijk om te zien en te lezen. Geniet er maar flink van. Groetjes Wilma

Carla zei

Heel veel plezier!!! Leuke foto's!!!

Groetjes,
Carla.