maandag 19 april 2010

Flying geese update 17 en de 100ste post!


Daar zijn ze dan, de laatste drie rijtjes! Echt, de laatste? Ja echt! Alle gansjes zijn genaaid. Ik moet nog wel de rijtjes aan elkaar zetten en de zijstroken doen, maar de gansjes zijn klaar! Jippie. En het grote toeval wil dat het precies gebeurt terwijl ik mijn 100ste post schrijf (daarover straks meer)! Toeval, ja ja, ik hoor het je denken. Maar het is echt zo, diegenen die mij een beetje kennen weten wel dat ik chaotisch genoeg ben om dit niet te kunnen plannen :-)

Wat heb ik nu allemaal geleerd van dit project? Nou om te beginnen:

Als je het lapje voor de achtergrond klaar legt, komt hij precies goed uit als het een naadtoeslagje over de vorige naad heen ligt en met het hoekje op de schuine naad daarboven.

En:

Als je begint in het midden en naar de rand toe naait is het makkelijker om de draden kort af te knippen. Misschien geen enorme lessen, maar als je 4x45 dus 200 gansjes genaaid hebt, gaat dat toch wel veel garen schelen hoor!

Ga ik nog door met updates over dit project? Ja hoor, ik wil hem uiteindelijk ook af kunnen tonen. Morgen komt er een zending binnen en daar zou zomaar eens de tussenstof in kunnen zitten (hoewel ik het niet zeker weet). Echter de voorbereidingen voor Veldhoven (OEQC in Veldhoven 29 april tot en met 2 mei 2010) zijn in volle gang, dus jullie hebben goeie kans dat er de komende twee weken geen updates over de gansjes komen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het hier stil blijft :-)

En dan nu, de honderdste post, wow dat is eigenlijk best wel snel gegaan. Ik wil het graag met jullie vieren, dus ik ga cadeautjes uitdelen. Graag wil ik alle stille lezers uitnodigen om toch ook eens in de pen te klimmen en een berichtje bij de reacties te zetten. Ik heb net de instellingen veranderd, dus ook laptopgebruikers die tot voor kort niet konden reageren zouden het nog eens kunnen proberen (als het niet lukt stuur dan maar een emailtje naar de winkel). Uit alle berichtjes ga ik dan een winnaar kiezen en die kan een leuk pakketje in de brievenbus verwachten. Ik kies vrijdag een winnaar voor deze give-away, dus iedereen heeft ruim de tijd om te reageren.

Maar, omdat ik ook de girlz die mij vanaf het begin hebben gelezen en veruit de meeste lieve enthousiaste en bemoedigende berichtjes hebben achter gelaten wil bedanken, wil ik graag alvast in het zonnetje zetten:


Meiden bedankt voor jullie steun en enthousiasme, jullie kunnen binnenkort ook de brievenbus horen klepperen! Zo zie je maar weer, stille lezer, zo nu en dan een berichtje en je krijgt zomaar prijs! Misschien stimuleert dat jullie om eens wat vaker in de pen te klimmen. Ik ga gauw op weg naar de 200ste post en dan zal ik misschien wel weer een leuke give-away houden! Of ik bedenk iets anders, je weet het nooit...

Groetjes,

Merel

24 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Alweer de honderdste, onvoorstelbaar.
Kijk uit dat de ganzen niet wegvliegen.
Tot over bijna 2 weken.
groetjes Elly

Marion zei

Gefeliciteerd met je honderdste post! En ook met je gansjes natuurlijk :-) Ik vind het zo leuk die quilt te zien groeien - en eindelijk een formaat waar ik ook mee uit de voeten kan, LOL! Een prijs hoef ik niet hoor, ik heb al een hoofdprijs met jou als vriendin!

Marielle zei

Spannend de gansjes af, hopelijk zit de perfecte tussen sof er snel bij.

Isabella zei

Gefeliciteerd met je honderste berichtje. Ik heb ze allemaal gelezen, het is leuk om je te volgen. En nu op naar de volgende honderd!!

katrien zei

Proficiat met je 100ste post.
En alle gansjes zijn gemaakt,wat blijven ze leuk,nu ben ik wel benieuwd naar het geheel hoor.
Oh ,en ik krijg een prijsje van je,dankjewel hoor.
Tot in Veldhoven ,ik kom samen met Inge en José op zaterdag.

Anita deR zei

Gefeliciteerd met je 100ste bericht, lees ze altijd graag.
Je schrijft altijd zo gezellig en leerzaam. Op naar de volgende 100/
Groetjes Anita der

Yvonne aka sommeke zei

Hoera, al je leuke gansjes zijn klaar voor de vlucht!
De gansjes voor de AQ liggen hier klaar, je tips worden hier dankbaar gelezen. Ik vergeet zo'n dingen en moet iedere keer weer oefenen.
Hé, bedankt om me in het zonnetje te zetten! ;-))))))

inge zei

wat heerlijk Merel, dank je wel! gefeliciteerd met je 100ste post! ik lees hier graag!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je 100ste post.
Ben benieuwd naar het eindresultaat van de gansjes!
Succes !

Sabine zei

Wat gaat de tijd toch snel he, al 100 BirdBlocks berichtjes en altijd vrolijk, zelfs in de lapjes :-) Ben benieuwd naar de flying geeses. Tot in Veldhoven!

Riet Klein zei

Het is iedere keer leuk om je blog te lezen. Succes met de volgende 100.

Groetjes, Riet

Judith zei

Hoop dat de tussenstof erbij zit, want wil snel het eindresultaat zien :-) en natuurlijk gefeliciteerd met de 100ste post.

Anoniem zei

De 100 ste alweer!
Ik vind het leuk om elke keer weer je blog te lezen.
Gefeliciteerd en ga zo door!
Groetjes Margreet

Jantine zei

Ha Merel,

via Inge kom ik op je blog, wist niet eens dat je die had. Maar vanaf nu kun je me rekenen tot je trouwe lezers!

conny's quilts zei

Gefeiciteerd met je honderdste berichtje Merel. Ik lees al een hele tijd mee maar ik volg zoveel blogs dat ik niet altijd bij iedereen ook een berichtje achterlaat...succes bij de voorbereidingen voor Veldhoven.

Zijdebloem zei

Hoi Merel,
Ik ben een stille lezer, en ik geniet altijd van je posts. Nu kom ik uit de anonimiteit, en dat is ook best leuk.
Ga zo door!

Groeten,
Rosa

Anoniem zei

Hallo Merel,

Even een reactie van een stille lezer, even uit de anonimiteit om een leuk pakketje te winnen.

Groetjes Gerda

Anoniem zei

Hallo Merel,

Ik vind het wat 100 maal een logje schrijven, van harte en op naar de volgende 100.

groetjes Gerda

Janine van Dijk zei

Allereerst van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ja, ik ben ook een stille lezer. Ik verheug me altijd voor jouw verhalen en ga er ook lekker voor zitten en neem de tijd.
Slechts 1 keer heb ik gereageerd. Meestal heb ik niets te vragen of te vertellen. Reageren moet wel zinvol zijn vind ik anders is het zonde van jouw tijd, je bent druk genoeg. Alleen maar complimenten, daar zou je niet goed van worden.
Nu is reageren wel zinvol, maar uit eigenbelang :-), gemeen he?
Ik denk dat het halen van de 200e blog geen probleem hoeft te zijn als dan alle lezers jou verrassen met een kadootje? Lijkt je dat een goed voorstel? Zie je het al voor je? Zou geweldig zijn! Ik ben dan in elk geval van de partij!
Hartelijk groet, Janine

marijke's crea zei

Gefeliciteerd met je 100e blogbericht, altijd leuk om te lezen.
En je flying geese mooi en leuk de uitleg hoe je het kan maken.
Groetjes Marijke
quiltcrea.blogspot.com

Elske zei

Hallo Merel,

Van harte gefeliciteerd met je
100ste post. Ook ik ben zo'n stille, maar wel trouwe, lezer.

Groetjes,
Elske

Klaske zei

Gefeliciteerd Merel met je 100ste blogje, op naar de volgende 100!!
Je gansjes worden mooi, die van mij zitten nog steeds in hun doosje!Ben eigenlijk met veel te veel bezig, maar uiteindelijk komen ze wel weer uit hun doosje hoor!!

IngridR zei

Gefeliciteerd met je 100-ste berichtje.
Sinds een poosje lees ik je blog. Je geeft handige tips en je hebt een leuke schrijfstijl. Op naar de 200 berichtjes!

Aart zei

Merel van Harte Gefeliciteerd met je 100ste blog bericht. Binnenkort ben ik er ook aan toe, voor je het weet gebeurt het ineens.
http://quiltaart.blogspot.com