dinsdag 27 april 2010

Inspiratieloos tot 21.30u

PFFF, met al die voorbereidingen voor Veldhoven is het best wel druk, ook in mijn hoofd. ik liep gisteren een beetje zielloos rond. Heb wel veel gedaan hoor, allerlei huishoudelijke dingetjes en zo, maar ik wilde zo graag íets quilterigs doen. Helaas, ik was geheel inspiratieloos, heb nog wel een zoompje genaaid aan het schaakbordje, maar zelfs dat ging maar stroef.
Het universum was ook al tegen mij (heeft me duidelijk de boodschap gegeven dat het nu niet de tijd is om te proberen wat kilo's kwijt te raken), kijk maar:

(ik liet alleen maar een sleutel vallen, en die kwam blijkbaar een beetje beroerd terecht)

Tot ik in de auto opweg naar huis een boek zat door te bladeren (uhm, voor de duidelijkheid, ik reed niet zelf :-) ). Het was al half tien toen ik thuis kwam, maar MMM het tintelde helemaal, dus gauw alles bij elkaar geraapt en begonnen.

Laat ik eerst het boek maar even showen (sorry voor de glans, maar het was echt te laat om zonder flits te fotograferen):

Dit is zo'n boek waaruit je ze allemaal gewoon zou willen maken, heerlijk, gewoon bij de eerste beginnen en doorwerken naar achteren aan toe. Dit keer kwam de inspiratie van het quiltje dat links boven op de achterkant staat:

Gecombineerd met deze:


Daar heb ik dit van gemaakt, eerst de lapjes op mijn designwall (in dit geval een groot kussen, want het werkje is klein genoeg. Hiervoor hoef ik de designwall die ik heb niet uit te vouwen) Shirley vroeg namelijk: wat hebben jullie op de design wall, vandaar dat ik het maar even laat zien:

Dat is uiteindelijk dit geworden, een vierkant van bijna 60x60 cm:

En nu heb ik een mooi handzaam handwerkje om in Veldhoven op te pakken, 's avonds even een paar ontspannende steekjes doen. Ik heb er helemaal zin in. hij ligt al op een stukje wollen vulling, vandaag nog even een achterkantje er tegenaan en inpakken maar.

Nu wou ik jullie nog even laten zien welke stof voor de flying geese het is geworden, maar ik kan de foto's niet vinden, die staan dus blijkbaar nog thuis op de laptop. Nu ja, volgende keer dan maar, dit blogje is ook alweer lang genoeg :-).

Groetjes,

Merel www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Jantine zei

Dat wordt zeker een leuk quiltje. Geniet van Eindhoven!

Yvonne aka sommeke zei

Een klein lief quiltje!

Dineke zei

Een leuk quiltje zeg. Het duurde hier wel even tot het kwartje viel dat dat een weegschaal was geweest.