maandag 9 augustus 2010

Oude doos, ja verhaaltjes uit de.... bedoel ik, LOL

Vandaag gaan we even terug naar iets méér dan 7 jaar geleden. Irene (weet je het nog?) en ik zijn in de winkelruimte druk bezig met iets. Geen idee meer wat, maar voorbereidingen voor dat de winkel open kan gaan. Voor het raam hangen een aantal affe quilts om al te veel inkijk te voorkomen. Een van deze trekt de aandacht van twee dames uit België. Dochter studeert in Wageningen en samen zijn ze een dagje Quiltwinkels in Nederland aan het doen. Dit is een stukje uit een email die Birgit mij recent stuurde:

Hallo, ik wil je het volgende verjaardagsverhaal niet onthouden.In juli 2003 studeerde ik in Wageningen. Mijn moeder kwam een weekendje op zoek en samen zouden we flink gebruik maken van de samenreiskorting bij mijn voordeelkaart. Het heet dat we een 'rondje quiltswinkels' zouden doen met het openbaar vervoer.... De rest van het verhaal komt jou misschien bekender voor.We hebben daar 2 vrouwen ontmoet die volop aan de slag waren om hun winkel te kunnen openen en een beetje overvallen werden door onze vraag.Toch ontving mijn moeder enige tijd later een postpakket met alle nodige stof en zoals de foto het bewijst, de quilt hangt er nog steeds.

Groetjes,
Birgit

Wij waren druk bezig met van alles en hadden natuurlijk het patroon niet direct voorhanden. Misschien zelfs de benodigde stoffen niet eens in huis. (ik kan me nog herinneren dat we op de woensdag voor de vrijdag dat we open gingen 29 dozen met goederen ontvingen, dat was dus 2 dagen voor opening, alles uitpakken lapjes snijden en in de kasten plaatsen)

Maar we schreven het adres op en stuurden het pakket stoffen met patroonbeschrijving gewoon na. De 'eerste verkoop' was dus al een feit voor de winkel ook maar open was :-)
(ik heb de foto die Birgit mee stuurde helaas niet in mijn fotomapje gezet, sorry, ik zal hem morgen aan dit bericht toevoegen!)


Dank je wel Birgit voor het sturen van deze herinnering, daardoor herinner ik me weer hoe het toen was, hectisch en onzeker (zouden er überhaupt wel mensen naar onze opening komen???). Gelukkig was het lekker vol op die eerste vrijdag.Morgen een verhaaltje over de eerste korting die we onbedoeld gaven...

Groetjes,

Merel 

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Zo, ben hier ook weer bijgelezen!
Nog gefeliciteerd met het 7-jarig jubileum en bedankt voor de vlaggetjesquilttutorial ;-)
Ik was tijdens jullie eerste weekend in de winkel, toen nog incognito!

inge zei

leuk, herinneringen ophalen!fi

Irene zei

JAAAA! Ik weet het nog! En ook de stress van het uitpakken van AL die dozen? Heb je die foto nog? Zo ja: plaatsen! Kan de rest van de wereld ook eens zien hoe hard we hebben moeten bikkelen om iedereen blij te kunnen maken met al die spullen :-))