donderdag 19 augustus 2010

SAIL 2010


Gisteren bij het naar huis fietsen kwam ik deze al tegen, een betonningsschip. Zouden ze nieuwe of extra tonnen (boeien) in het IJ leggen voor SAIL? Mensen die mij kennen weten waarom ik vrolijk werd van het zien van deze boot!

En vanochtend kwam ik hier langs, voorbereidingen, wat klopt er niet aan deze foto:

misschien zie je het beter op deze:
hi hi, kijk eens goed naar die hakken...

Het zijn poppen die nu nog tegen het hek aangelegd zijn, ik vond het zo'n grappig gezicht, eerst valt het helemaal niet op, LOL

De marineschepen (of déze marineschepen) doen niet mee aan SAIL-in, ze liggen voor 10uur al op hun plek. De rest van de schepen komt vandaag in optocht binnen, ik ben benieuwd hoe het er weer uit ziet als ik naar huis ga.

Maar gaat het dan helemaal niet over handwerken dit keer?
Nou toch wel, want ik wil graag jullie aandacht voor het volgende:

Elke editie van SAIL (behalve de allereerste in 1975) werd er een prachtig borduurpakket uitgegeven door Thea Gouverneur (borduurpakketten)in samenwerking met de Margriet. Dit jaar NIET. Dat vinden we heel jammer, maar een mailtje naar Margriet geeft een zeer tegenvallende reactie. (iets met een kastje en een muur)

Mijn vraag is nu of jullie allemaal een email willen sturen aan Margriet EN Thea Gouverneur om te laten horen dat we het hier niet mee eens zijn en dat we hopen dat ze bij volgende edities van SAIL toch weer een pakket uit willen brengen! Klik op Margriet en Thea Gouverneur voor de internet-contactformulieren!

Alvast bedankt en hopend op nieuwe pakketen in de toekomst.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Merel,

Hoi weet jij ook of er een sail 1980 is uitgegeven??? of zijn ze pas in 1985 begonnen.
groetjes Diana

Birdblocks zei

@ Diana, Volgens Riet, en die heeft ze allemaal gemaakt, was er in 1980 ook al een. Maar ik kan het haar nu even niet navragen, want ze is deze dagen regelmatig ingeroosterd om te cateren op een van de boten :-)
Groetjes, Merel