dinsdag 10 augustus 2010

Uit de oude doos, deel 2

Nog een verhaaltje uit de oude doos:

De dag van de opening, 's ochtends stonden we nog alle netjes te maken en de laatste dingen in elkaar te schroeven. Ook stond er nog iemand full-time lapjes te snijden en vouwen. En het was heet, ik weet nog dat ik 'verse' kleding mee had genomen voor de middag, want we hadden de officiële opening in de middag gepland.

Over het zogenaamd officiële deel zal ik morgen schrijven, maar nu even over de eerste klanten. We hadden al in oefen modus op de kassa 'gespeeld',maar nu ging het dan voor het echie. Alles was geprijsd en van de linialen enzovoorts was een mooi lijstje aangelegd. Kon niet missen.... dachten we.

Want in de hoek stond een mooie rol katoenen tussenvulling en tsja, toen iemand die eenmaal ontdekte ging het een beetje mis. Eerst was het al een heel gedoe om en een stuk vanaf te knippen, daar hebben we vrij snel een beter systeem voor gekregen, maar wat koste dat spul eigenlijk?

Dat stond niet op ons mooie lijstje, en ook niet op de rol. Die hadden we even over het hoofd gezien bij het bepalen van de prijzen. De facturen van de leverancier waren erg goed weggeborgen, bovendien was dat met een winkel die stampvol stond en een factuur van 99 pagina's (ja omdat het net geen 100 was weet ik het nog) niet héél gemakkelijk terug te vinden. Maar ik kon me nog vaag iets herinneren. (De creditcard waarmee we deze rekening betaalden smolt ook bijna hoor, kan ik je verzekeren.)

Nu moet je weten dat de leverancier dezes een beetje vreemde facturen erop na houdt, sommige artikelen zijn geprijsd met een netto inkoopsprijs, maar de meeste artikelen staan erop met de aanbevolen verkoopprijs, waarover we voor inkoop dan een bepaalde korting krijgen. Nu die prijs die ik in mijn hoofd had klopte wel, maar dat was natuurlijk, je begrijpt het al, zo'n netto inkoopsprijs. 

Dus de dames die op de eerste dag een stuk katoenen tussenvulling van de rol kochten, kregen onbedoeld en onbewust onze eerste korting!

Groetjes, 


Merel4 opmerkingen:

inge zei

een koopje dus!

Yvonne aka sommeke zei

Ze hadden hem dan ook eerst ontdekt, die rol!

Anita deR zei

Merel, hartelijk gefeliciteerd met de 7 jaar, hoop dat er nog vele voor je bijkomen en tot zaterdag.

Birgit zei

Merel, hoe lang was je al aan het quilten toen je met de winkel begon? En deze vraag hebben we in koor gesteld vanuit de huiskamer, de ene aan het appliceren, de andere aan het quilten.