zondag 9 januari 2011

De buit

Vandaag een heerlijk dagje gehad! Samen met Marion en Margot (geen blog) naar het Quilterspalet in Den Haag gereden. Eerst al heel gezellig in de auto zitten kletsen (nee, ik had niet eens een werkje mee!) en toen...

Wow, wat een mooie ruimte zeg! Ik ga het gewoon zeggen: Ik ben wel een beetje jaloers! De winkelruimte zelf al met allerlei leuke hoekjes een koffietafel bij de boeken en noem maar op, en dan in een gang een rij deuren met een prachtig toilet, een mooie diepe dweilkast met opbergmogelijkheden, een opberghok, waar ik mijn bed wel in zou willen zetten en een heus kantóor! Een mooie open keuken (met afwasmachine, oh wil ik ook, maar wáár...). En dan nog een lesruimte om je vingers bij af te likken! Haleloeja. Oh wat ben ik blij voor Evy en Petra! En stiekem een beetje trots...

Want ik heb toch wel een beetje het zaadje geplant bij Evy om een winkel te beginnen. Gewoon door te vragen of ze een keertje wilde helpen in de stand op een tentoonstelling. "Wat, zei Evy, winkeltje spelen? Leuk, ja hoor ik kom je wel helpen!" Tsja, en zo is het allemaal gekomen, hi hi.

En wat doet een quilter in een quiltwinkel? (ookal heeft ze zelf ook een winkel vol lapjes).... Juist ja, lapjes kopen! En een super schattig schaartje waar ik al tijden mijn zinnen op had gezet. (had ik jullie als eens gezegd dat ik stiekem een scharen-fetish heb? Niet dat ik er enge dingen mee doe hoor, ik aai alleen de lapjes! Maar scharen kan ik om de een of andere reden maar niet genoeg hebben, in elk hoekje van mijn huis is wel een schaar te vinden, en de echt mooie/goeie/superscharen liggen netjes apart, er zou eens een onverlaat iets heel fouts mee doen...)
Kijk maar eens even naar mijn buit:
Helemaal niet mijn normale keuze, maar het is zo leuk om ook eens geheel tegen mijn eigen stijl in te gaan. (nou ja, dat stapeltje links dan, rechts is natuurlijk wel mijn natuurlijke habitat, LOL). En naaigereilapjes kan je natuurlijk nooit laten liggen. Benieuwd wat het wordt? Ja, ik eigenlijk ook, maar ja, zoals ik in de winkel altijd al zeg: Kwijlen is kopen!
(dus niet bij mij om deze items komen vragen hè, bel daarvoor Evy maar!)

En: ja, Nanda, Margot heeft wel wat lapjes gekocht, maar het is jouw schuld, want jij gaf haar dat boek van Lynette Anderson!
En: ja hoor, Willy, Margot heeft Evy netjes de groetjes van jou gedaan!
En Inge, zal Marion nog wat lapjes hebben gevonden voor haar Ocean Waves? Ik dacht het wel!

Oh, ik ben zo blij met mijn schaartje, die past heel mooi in mijn verzameling!
En nu maar gauw verder met naaien aan de kitties...


Groetjes, 


Merel  

4 opmerkingen:

katrien zei

Leuke dag hebben jullie gehad.

Elly (creatieveling Elly) zei

ha ha, je kon de verleiding dus toch niet weerstaan.
groetjes Elly

Evy zei

Hi Merel,

Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt gehad! En eerlijk is eerlijk, ik was heel erg blij je te zien vandaag. Zoals je al schreef, jij hebt het eerste zaadje gepland en het was ook jij die ons bij het openingsweekend zo'n 3 jaar geleden kwam steunen. Zonder jou erbij was het vandaag niet helemaal compleet geweest.

Kortom, thanks!
Enne... als je de lesruimte graag in actie wil zien kom je gewoon 'n keer op maandag samen met mij alle 10 tafels tegelijk gebruiken :)

Hartelijke groetje,
Evy

Yvonne aka sommeke zei

Een super dag!
Mooie buit, vooral dat schaartje!