zaterdag 8 januari 2011

Dolly

De beloofde dollyquilt:

Wagon Wheels heet hij officieel. Maar in mijn hoofd noem ik hem steeds maar schietschijf, LOL.

Dat middencirkeltje dacht ik even heel handig te doen. Ik maakte een cirkelmal van Mylar No-melt template plastic, deze smelt/vervormt niet als je er met de strijkbout op gaat! Ideaal, ik had het al vaker gebruikt om stof om een mal heen te persen. De vorm komt mooi in de stof te staan en je kan het vervolgens heel gemakkelijk appliceren. MAAR... je moet droog strijken, en ik dacht heel slim te zijn door mijn lapje met strijfsel in te sprayen... mijn mal krulde op als een chipje :-(

... en was zeker niet meer mooi rond. Dus de les voor de volgende keer is: als je een lapje om een (Mylar No-melt) mal wilt persen, doe het dan zonder vocht.

Hij is nog niet helemaal af, want ik had even geen idee hoe ik dit nu wilde quilten. Wat je op de foto niet ziet, is dat de cirkel heel mooi opbolt, nu ik hem alleen in de middencirkel en op de rand heb gestikt. Ik heb de cirkels pas (machinaal) geappliceerd toen ik de top al had gesandwicht, dus die steekjes werken meteen als quiltwerk.
Maar door dat mooie opbollende effect wil ik dus niet meer quilten in de cirkel. De achtergrond kan nog wel wat hebben, maar ...wat?

Dan is zo'n dolly-quilt-bijeenkomst toch wel fijn hoor, je gooit het gewoon in de groep, en voilà, ik heb een paar ideetjes gekregen. Ik kan natuurlijk 'gewoon' de hele achtergrond meanderen, dan komt de bol ook mooi uit, maar als ik nou eens de bol ga echoën, dat versterkt de vorm nog extra denk je ook niet. Dus ik denk dat dat hem wordt.

Twee dames hadden hun quiltje van vorige maand af:

Quilt van Sien (let even op het kanten onderjurkje, de deurknop en de gordijntjes in het raam!)

en:

Quilt van Elly (klik). Elly probeerde haar huis op een heuvel te plaatsen, maar het lukte niet, nu is het slechts een beetje verzakt. Maar dat geeft niet hoor Elly, het is ook maar voor het eerst dat je een heel huis ontwerpt en ook nog bouwt! Bovendien, ik zou er best willen wonen, zeker met die mooie bloemen in de tuin!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

katrien zei

Dit is ook weer een leuke.En ooowee wat hink ik achterop met mijn quiltjes.help,ik heb tijd tekort.

Yvonne aka sommeke zei

Zelf droog mag je zo'n mylar niet te heet strijken, dan wordt het ook een chip!
Schattig Dollyquiltje weer!
En complimenten voor de beide dames!

Marianna zei

Super middag gehad Merel! Ik vond het een heel leuk quiltje om te gaan maken en het was heel gezellig. Vind het nu al jammer dat ik er de volgende keer niet kan zijn!