maandag 31 januari 2011

Toppie, toppie

Oef, wat een kleffe titel, maar je ziet zo wel waarom, LOL.

Het was een druk weekend, en eigenlijk begon dat vrijdagavond al met de Noord-Bee, heerlijk zitten werken aan de volgende Dolly, dat is allemaal handwerk, dus een fijn klusje om mee te nemen op de bee. Zaterdag natuurlijk gewoon de hele dag gewerkt, en 's avonds mijn broers verjaardag gevierd. Zondag mocht ik de hele dag naaien stond op het plan, nu ik heb ook een paar uurtjes gelezen hoor.

Eerst 4 blokjes gemaakt voor de blokjeslotto van ons online-kletsgroepje:

Dat was nog best even zoeken naar scraps die groot genoeg waren om deze blokjes uit te halen, mijn scraps zijn (blijkbaar) meestal kleiner dan 2,5 inch.
Daarna begon het echte werk :-)
Eerst naaide ik eindelijk(!) de laatste stroken van de Flying geese aan elkaar. Stom is dat, als ik weet dat ik toch niet kan doorquilten (omdat er nog een andere quilt in de quiltfase is), maak ik dus ook niet even die top af. Maar nu dus wel, want ik ga vandaag even de grote vloer van een vriend misbruiken :-)


En ook de top van de kitties is af! Twee quilts tegelijk sandwichen is het plan, alleen kom ik stof tekort voor de achterkant (ik had er nog niet heel goed over nagedacht), want ik wil wat stroken van de stoffen van de voorkant gebruiken. 

Eerst heb ik driehoekjes gemaakt die ik als losse flapjes over de poezenprint-rand wil laten vallen, zodat het grote vierkant op punt wel helemaal doorloopt gelijk het originele patroon:
De driehoeken van het originele patroon dubbel leggen, langs de randen van de haakse hoek naaien, keren en ...

... in de naad mee stikken. Ik stik ze met een smaller naadje vast, daarna kan ik de lange strook van de border zonder problemen eroverheen stikken.

Want ik wilde natuurlijk wel de plaatjes border gebruiken en er niet in hoeven snijden. Als laatste heb ik een border gemaakt die aan de zijkanten de zelfde breedte is al in het patroon opgegeven, boven en onder maakte ik hem iets breder. In deze stroken heb ik ook zo'n driehoekje opgenomen in het midden. Het is een leuke link naar het midden, en een mooie manier om border-stroken met een naad te maken, de naad is een extra toevoeging aan het ontwerp geworden. (als ik de foto draai, word ik er zeeziek van, dus ik laat hem maar even op z'n kant)

Je ziet de flapjes nog los hangen (de achterkant van de flapjes is groen), ik denk dat ik die pas vast zet (met een paar steekjes alleen op het puntje) als het quiltwerk klaar is. Misschien zet ik ze wel helemaal niet vast, eerst maar eens kijken of ze netjes vlak blijven liggen, na het quilten.
Zo nu op naar het sandwichen. En ja, ook nog een paar steekjes aan de dolly naaien, als het lukt!

Nu is het nog een mooie platte stapel, straks is het een wasmand vol!

Zie je 2xtop af, dus toppie, toppie :-)
Groetjes, 


Merel

4 opmerkingen:

Klaske zei

Oh wat goed, de flying-geese top af, bij mij liggen ze nog in een doosje *Ü*
Succes met het sandwichen

katrien zei

He wat leuk je flying geese.

Anoniem zei

Het is een mooie top geworden ( A tale of 2 kitties) een leuk idee om de puntjes los te laten.

Groetjes,

Anita

inge zei

toppie!