woensdag 26 januari 2011

Geweldige dag

Zoals jullie al hadden ontdekt was gisteren Sarah Fielke uit Australië hier in de winkel om een workshop te geven. We hebben er een gezellige dag van gemaakt met zoemende (en stampende) machines een lekkere lunch en een show-and-tell van Sarah voor ons én van ons voor Sarah! En ook nog een gastblogje van Sarah. Ze vertelde dat er een nieuw boek van haar uit komt (in april in Australië en in Nederland (helaas) een paar maanden later) waaruit ze een paar quiltjes liet zien.
Zoals deze:


... en deze:

... en ook dat lieve paarse quiltje met die blaadjes die ik gisteren al liet zien. Het is een boek waarin dollyquiltjes worden gecombineerd met grote quilts. Je kan zeg maar proefdraaien met het dollyquiltje en als de techniek je bevalt, dan maak je de grote erbij. Leuk concept! (en de sneak-preview die ik kreeg is om van te watertanden)

De blokjes die wij maakten (uit haar nieuwe boek, hi hi), zijn ook al in het blogje van gisteren te zien. Het voorbeeld (niet afgebeeld) is met lichte achtergrond en een aantal van ons koos voor een donkere achtergrond. Dat is altijd heel leuk om te zien hoe anders het dan wordt. Toen ik mijn achtergrondstof-keuze liet zien (die blauwe sterrenhemel) zei Sarah meteen: oh ik ben heel benieuwd hoe het effect daarvan wordt.

Na de workshop en show and tell heb ik even met Sarah een stukje over de grachten gewandeld, voordat ik haar met de auto naar het hotel bracht. Een weekje in Nederland is ze geweest, geen tijd om over je jetlag heen te komen voordat ze weer minstens 24 uur onderweg moet om thuis te komen. Bedankt Sarah voor de geweldige ervaring! Hopelijk heb je volgende keer meer tijd om Amsterdam te bekijken :-)

Ik moest maandag natuurlijk voor de show-and-tell nog wel even mijn eigen dolly van afgelopen maand afmaken (alleen nog even biezen), dus bij dezen:

Leuk gequilt is ie, hè? Ik had er eerst geen idee voor hoe te quilten, maar door een tip van een van de cursisten kwam ik op het idee om met verschillende afstanden tussen de ringen te gaan echo quilten.


Ook heb ik eindelijk de randjes om deze gezet, zodat ik die ook kon laten zien:Morgen laat ik zien hoe je gemakkelijk de draaduiteinden onder controle houdt bij het quilten van de cirkels zoals op het quiltje hierboven.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Het was zeker een geweldige dag en ik had voor geen goud willen missen.
groetjes Elly

Yvonne aka sommeke zei

Geweldige workshop met en voor Sarah!
'k Heb genoten van al je foto's!

Birdblocks zei

MMM, rest mij te zeggen dat de foto's van deze blogjes door Elly zijn gemaakt. Dat vergeet ik dus steeds te vermelden!
Groetjes, Merel

Shirley zei

Wat een dag, eentje om niet snel te vergeten, denk ik, super zeg. En wat een drukte is zo'n promotour, knap hoor. Wat is dat jaren 70 quiltje leuk geworden, nou ja, leuk, mooi. Dat zwarte naast die lichte stofjes geeft diepte, en dat voor zo'n klein ding.