maandag 7 november 2011

Over bramenbosjes en visite

Zondag heb ik eens grondig de voortuin aangepakt samen met mijn broer. Het was nodig, want de vogels hadden vorig jaar bramen geplant (nou ja, je weet wel: gezorgd dat er ineens bramen in mijn tuin opkwamen), en dat was dit jaar al uitgegroeid tot een behoorlijk oerwoud. Ik begon me al bijna doornroosje te voelen. Dus met een goeie scherpe takkenknipper (of hoe het ook heet) en dikke handschoenen zijn we de boel te lijf gegaan. Natuurlijk toch enige doorns opgelopen, maar ja dat hoort erbij.

's middags gingen we met de kleine meid bij mijn opa langs, die is vorige week 96 jaar geworden. Jullie nemen zelf alles mee hè? Zegt ie dan als je opbelt. Tuurlijk opa, we nemen een taartje mee en wat te drinken voor onszelf, geen probleem!

Maar dat willen jullie allemaal helemaal niet weten hè? Zal ik dan maar vertellen hoe het zaterdag gegaan is?
Nou goed :-) het was heel gezellig! Het brood is goedgekeurd en het kant deed z'n werk. En weet je wat nou het geheime wapen was? Ik heb een quiltje gemaakt voor zijn kat R.
Dit is R. op het quiltje (de achterkant), want als je iemands hart wilt winnen, kun je natuurlijk het beste goede maatjes worden met zijn kat ;-)
 
En dat is niet zo moeilijk, want het is een schat van een kat, een heerlijke kroelkat. Ze passen wel bij elkaar P. en R.

En nou niet allemaal gaan vragen hoe het zit met die koekjes, want daarover had ik dus helemaal niet geblogd, maar ja als somebody die dan wel ineens noemt in de reacties, dan is dat natuurlijk wel een beetje verdacht. Hoe word ik nu geacht om het 'anoniem' te houden, als je jezelf verraad hè? Daar kan ik dan toch verder ook niks aan doen ?

Hier nog even het quiltje in z'n geheel. Ik heb de panelen boven en onder voorzien van een strook randstof en de geweldige print het werk laten doen. Soms moet je niet meer toe willen voegen. Hij is gequilt met zwart garen rond de vensters, en rond de katjes.

Groetjes,


Merel

6 opmerkingen:

Charlotte zei

Wat een poepies,hihihihi, niet alleen Daphne bij opa, maar ook R op zijn nieuwe quilt.

Shirley zei

Een geweldige foto, van opa met de baby, ontroerend mooi! En de poezenquilt, inderdaad, soms moet je de stof het woord geven en niks meer aan toevoegen dan een randje.

Anoniem zei

Hi Merel,
vertederend, opa met achterkleinkind, wat een plaatje!
En R die mag er ook zijn,die heeft het helemaal naar zijn zin!Mooie quilt hoor.
Groetjes Adri.

inge zei

wie heeft er eigenlijk je hart gestolen? R of P ;-)
schitterende foto van je opa!

Anoniem zei

Ooow, hier staat het antwoord op m'n vraag al! Ik las van onderen naar boven, da's duidelijk!
Goe derde wapen joh! En zeker mooi, R. op je quilt!
P. ging dus voor brood en kant!

Anita zei

Lief gezicht opa met de kleine meid. Heerlijk dat de quilt zo in de smaak viel bij de heren.