zaterdag 26 november 2011

Over lange armen

Heb jij een beetje lange armen? Goh, jee, ik weet het eigenlijk niet... wat is normaal, wat is lang? Maar waar gaat het eigenlijk over?

Gisteren heb ik voor het eerst uitgebreid op een Longarm quiltmachine gespeeld!
 

Oh girlz, wát een leuk speeltje is dat! (waarom heb ik nou niet gewoon nog een kamertje over!? Not to mention een zak met geld, trust me, het sparen is al een tijdje geleden begonnen, LOL)

In de ochtend eerst heel veel oefenen, dat lapje laat ik lekker niet zien :-)
En 's middags mocht ik los op een eigen top. Dat was er eentje die al een paar jaartjes ligt te wachten, het arme ding. Het komt mooi uit, want het is een kinderquiltje, dus dat die nu eens af komt is een mooie timing. Het is een mooi maatje voor Daphne. Het quilten was in een kleine 2 uurtjes gepiept! En dat is inclusief opspelden, kletsen en theedrinken, LOL

 
Hier ben ik lekker bezig met het lussenpatroon. Om de een of andere reden vind ik dat veel makkelijker dan het basis meanderpatroon. Zeker op de schaal waarop ik deze quilt heb doorgequilt.


Volgende keer ga ik me veel beter voorbereiden, dan neem ik een boek vol patronen mee. Het is zo stom: ik ken heel veel patronen, maak ook vaak foto's van intrigerend/inspirerend quiltwerk op tentoonstellingen, en nu mocht ik zelf, en wist ik even helemaal geen patronen meer, suf, suf suf!

Als ik morgen een mooie foto bij daglicht kan maken laat ik hem wel even helemaal zien, mits er natuurlijk mooi daglicht is morgen :-) Het zou zomaar kunnen dat het biesje er dan ook al om zit, Woooo

Voor wie ook eens zelf op een longarm wil werken, ik was bij Quilthuis Lieselotje in Hoorn (NH), onder begeleiding oefen je het opspelden van de lagen, dan mag je een oefenlap vol-kliederen (LOL) en als je zin hebt huur je de machine voor de rest van de dag ook en kan je op je eigen top aan de gang. Niet allemaal tegelijk inschrijven, want dan kan ik hem niet meer huren voor een dagje! Ik ga er zeker nog eens een quilt doorquilten. (maar stiekem droom ik... oh, ik droom nog maar even verder...)

Groetjes,


 Merel

5 opmerkingen:

Shirley zei

Lijkt me geweldig om ook eens te doen, wat slim van Liselotje, leuk resultaat met slingers doorgequilt, ah ja, achteraf is regeren ook heel makkelijk.

inge zei

Daphne zal blij zijn met jouw proefquilten!

Judith zei

Leuk he longarmen. Geef de volgende keer even door dat je langs gaat, dan kom ik even buurten mits ik thuis ben.

Anoniem zei

Plezant toch al dat je zo'n machientje kan huren, hé!
Fijn resultaat!

Rineke zei

Hoi Merel,
Ben nog maar net begonnen et quilten en volg je leuke blog. Ook deze, waarin veel mooie patronen: freemotionquilting.blogspot.com. Misschien al lang bij je bekend...
Leuk idee zo'n machine huren, dat onthoud ik.