woensdag 24 oktober 2012

Over boeken en appeltjes


Stel je komt zo'n reclamebord tegen waarop een boek wordt aangeprezen waarvan je denkt: 'Goh, dat wil ik ook wel lezen eigenlijk. Hoe onthoud ik dat nou?'
Nou gewoon even een foto maken van het bord :-)

Het zal nu nog wel niet bij de bieb te krijgen zijn (of op de wachtlijst staan), dus ik houd hem nog even in de wacht. Bovendien ben ik nu nog even 'de Hobbit' aan het herlezen, vooruitlopend op de films die komende kerst eindelijk beginnen uit te komen! Ik las het voor mijn literatuurlijst, dus dat is, uhm, laat ik zeggen heel wat jaartjes geleden, haha!

Als je nou heel simpele appel'taartjes' wilt maken dan doe je gewoon dit:

Neem een blikje croissantdeeg en twee in plakjes gesneden appels met kaneel en suiker. Ik sneed de croissant-driehoeken in 2 delen, vanaf het midden van de langste kant tot aan de rechte hoek.
Je kunt op de rand van de foto nog precies de lange driehoeken zien, als je die over de lange kant aan elkaar kneed kan je daar ook weer 2 gelijkzijdige driehoeken uit snijden. Maar laat ik het niet al te wiskundig maken :-)

Je kunt om het deeg wat zoeter te maken (ik kreeg commentaar! Niet dat het niet lekker was, maar men verwachtte gewoon zoet deeg, LOL) er wat suiker op strooien en dat er een beetje in duwen (aan beide kanten)

Appeltjes erop, dichtvouwen en de oven in...
Ik waste de appels goed (dat doe ik met sop om de vettige laag eraf te wassen) en liet de schil gewoon zitten!

Ik hou niet zo van appeltaart, maar die geur in huis is wel zó lekker, MMMMM.


En voor deze simpele gebakjes vind ik evengoed wel een liefhebber :-)


Groetjes,


Merel

 www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Merel, kan de geur al bijna tot hier ruiken ben zelf wel een appeltaart liefhebster maar dit ziet er erg lekker uit!
Groetjes Adri.

Anoniem zei

hallo merel,was net aan het denken wat zet ik zaterdag de visite voor....heerlijke appelkoeken!bedankt voor jouw tip.groetjes hanneke

Anoniem zei

Wat een feestje weer, ziet er heerlijk uit en bedankt voor de tip!
Groetjes,
Carla.