dinsdag 2 oktober 2012

Oven quilten en kletsen


Afgelopen weekend was, net als andere jaren, weer een feestje! Het was leuk en heel super gezellig. Maar ik had mijn camera niet vaak paraat. Helemaal niet aan gedacht om foto's te maken! Zelfs niet bij de show-and-tell. Zo suf. Nou ja, ik kijk liever echt, dan door die lens :-)

Bovenstaand zijn de blokjes die men maakte voor de loterij, als je blokjes inlevert, krijg je daar lootjes voor. Daaruit wordt dan een winnaar getrokken die alle blokjes dan wint. Ik deed dit jaar niet mee, dus deze buit ging sowieso aan mijn neus voorbij!

Deze buit (zie onder) niet, want hiervoor maakte ik zelfs twee dingen. (het recept van de koekjes zag je eergisteren al), het was weer een echt snoepfestijn...

Het weekend bestaat bijna alleen maar uit hoogtepunten, want bijna alles is heerlijk, de omgeving, de gelijkgezinden, het eten, het snoepen, het samen quilten, er is echt één groot minpuntje en dat is het slapen.... of het gebrek daaraan. (nou ja en het missen van mijn katjes natuurlijk, en mijn liefje, en dat het gewoon veel te kort is en een best end rijden, LOL)

Nou gelukkig maakte ik nog een foto:

het resultaat van de loterijblokjes van vorig jaar, oh, mooi! Ik denk dat ik ook nog wel eens een rood/zwart/wit maak, want dit is er toch wel een om te kwijlen, LOL

We mochten ook nog allemaal een naaldenboekje maken, om te ruilen. Ik vergat een foto te maken van mijn creatie, maar ik maakte (of versierde hem) met dit apparaatje:


een accessoire dat ik op mijn Bernina kan schroeven waardoor je stiksels in een perfecte cirkel gaan lopen. Onder dat witte dopje zit een pin, waarop je je stof prikt, dat is dus het centrum van de cirkel. Dan zit er een schuifliniaaltje waarmee je de afstand van die pin ten opzichte van de naald kunt bepalen. Ik stikte een aantal sierrandjes, steeds op een andere afstand, waardoor een leuke band van stiksels ontstond. Misschien zijn er van andere weekendgangers nog foto's van de naaldenboekjes, waar de mijne dan ook op staat.

Ik zal als ik de boel heb uitgepakt een foto maken van het naaldenboekje dat ik mocht ontvangen. En ook van de projecten waar ik aan werkte:
- de rood/blauwe met wat handquiltsteekjes
- de felle kattenquilt is AF! Jippie!
- het oranje/roze project waarvan ik de stofjes al liet zien (45 blokjes zijn af! nu nog de layout bepalen en een eventuele rand) dat de werknaam Sorbet meekrijgt.
- een paar blokjes voor de Red squares, maar dat was eigenlijk alleen om de techniek te laten zien van het precies persen van de naadjes.

Ik liet ook nog eens de techniek zien van het maken van de golvende lijnen, maar dat was echt enkel dat. Hoewel ik daar nu natuurlijk wel een blokje van in mijn kist heb, dus het zal mij benieuwen wat daar nu weer uit groeit (ach ik kan het op de achterkant kwijt, want ik maakte het van reststukjes van sorbet)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Blij dat je er bij was Merel en dank je wel voor het lesje!

Anita zei

Wat een heerlijk weeeknd. Grappig apparaatje. Al die lekkere dingen lopen, het water loopt in mijn mond.

katrien zei

't was wee gezellig leuk.

inge zei

merci voor de uitleg over het cirkelapparaat! en zo blij je gesproken/gezien te hebben

Esther zei

Hallo,
proficiat met je prachtige creaties!
Ik heb een paar weken geleden ook het cirkelapparaat van Bernina gekocht maar ik heb problemen dat mijn onderdraad bovenaan erdoor komt als ik een siersteek stik met het cirkelapparaat.
Zou je mij verder kunnen helpen?
Of heb je een paar tips?
Moet ik met een versteviging werken ofzo?
Alvast enorm bedankt!
Groetjes,
Esther